2025年经纶学霸阅读英语100篇六年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学霸阅读英语100篇六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第1页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
余杭 “守” 艺人 “撑” 起油纸伞
Oil paper umbrellas have a history of over 1,000 years in China and Hangzhou has been famous for producing them for more than 230 years.
Liu Weixue learns the art of making oil paper umbrellas from his grandfather. “I want to bring this art to life,” Liu says. “When it rains, I hope to see people using these umbrellas—that’s my goal.”
After learning the art, Liu aims to win the hearts of young people. So he opens an online shop to sell umbrellas, which now has over 80,000 followers. However, this doesn’t make Liu speed up production. To maintain the quality, his studio produces only 1,000 umbrellas each year.

Liu hopes more people will learn about the art. He visits schools in Hangzhou to teach students and travels to other places to showcase the art.
“Liu tells us about the history of the umbrellas and how to make them. Everything is interesting to me,” says Ding An’qi, a 14-year-old student in Hangzhou.
根据短文内容,选择合适的选项。
(
A. oil paper umbrellas have a short history
B. making oil paper umbrellas is an old art in China
C. Hangzhou has a history of 230 years
D. oil paper umbrellas are only famous in Hangzhou
(
A. bring this old art to life
B. make more money
C. become famous
D. follow his family’s dream
(
A. sells umbrellas at good prices
B. sells over 1,000 umbrellas each year
C. makes lots of money
D. may interest many young people
(
A. selling the umbrellas at school
B. going to different places to show the art
C. telling students the history of the umbrellas
D. showing students how to make the umbrellas
(
A. the importance of an old art
B. the history of oil paper umbrellas
C. the way of making oil paper umbrellas
D. the story of Liu Weixue making oil paper umbrellas
Oil paper umbrellas have a history of over 1,000 years in China and Hangzhou has been famous for producing them for more than 230 years.
Liu Weixue learns the art of making oil paper umbrellas from his grandfather. “I want to bring this art to life,” Liu says. “When it rains, I hope to see people using these umbrellas—that’s my goal.”
After learning the art, Liu aims to win the hearts of young people. So he opens an online shop to sell umbrellas, which now has over 80,000 followers. However, this doesn’t make Liu speed up production. To maintain the quality, his studio produces only 1,000 umbrellas each year.
Liu hopes more people will learn about the art. He visits schools in Hangzhou to teach students and travels to other places to showcase the art.
“Liu tells us about the history of the umbrellas and how to make them. Everything is interesting to me,” says Ding An’qi, a 14-year-old student in Hangzhou.
根据短文内容,选择合适的选项。
(
B
)1.From Paragraph 1, we can learn that B
.A. oil paper umbrellas have a short history
B. making oil paper umbrellas is an old art in China
C. Hangzhou has a history of 230 years
D. oil paper umbrellas are only famous in Hangzhou
(
A
)2.Liu Weixue learns to make oil paper umbrellas to A
.A. bring this old art to life
B. make more money
C. become famous
D. follow his family’s dream
(
D
)3.推理判断 According to the passage, Liu’s online shop D
.A. sells umbrellas at good prices
B. sells over 1,000 umbrellas each year
C. makes lots of money
D. may interest many young people
(
A
)4.To pass on the art, Liu does the following things EXCEPT(除了……之外) A
.A. selling the umbrellas at school
B. going to different places to show the art
C. telling students the history of the umbrellas
D. showing students how to make the umbrellas
(
D
)5.主旨大意 The passage is mainly about D
.A. the importance of an old art
B. the history of oil paper umbrellas
C. the way of making oil paper umbrellas
D. the story of Liu Weixue making oil paper umbrellas
答案:
Monday 阅读理解A
Q 答案详解
1. B 细节理解题。根据“Oil paper umbrellas have a history of over 1,000 years in China ...”可知,油纸伞在中国已有1000多年的历史,因此在中国制作油纸伞是一门古老的艺术。故选B。
2. A 细节理解题。根据“‘I want to bring the art to life,’Liu says.”可知,刘伟学学习制作油纸伞是想让这门古老的艺术重生。故选A。
3. D 推理判断题。根据“After learning the art,Liu aims to win the hearts of young people. So he opens an online shop to sell umbrellas,which now has over 80,000 followers.”可知,学习了这门艺术之后,刘伟学想要赢得年轻人的心,他开了一家网店来卖伞,现在已经有超过8万名关注者。因此可推知,刘伟学的网店可能会吸引很多年轻人。故选D。
4. A 细节理解题。根据“travels to other places to showcase the art”和“Liu tells us about the history of the umbrellas and how to make them. Everything is interesting to me”可知,刘伟学去其他不同的地方向更多的人展示这门艺术,他还向学生们讲述了伞的历史和制作方法。选项A“在学校卖伞”在文章并未提及。故选A。
5. D 主旨大意题。根据全文可知,文章主要介绍了刘伟学制作油纸伞的故事。故选D。
A 易错警示 主旨大意理解片面
同学们可能会误选A选项“一门古老艺术的重要性”或B选项“油纸伞的历史”,认为短文主要强调的是油纸伞的历史或其作为古老艺术的重要性。然而,短文的主要内容是关于刘伟学制作油纸伞的故事,包括他学习这门艺术、开设网店、传承艺术等具体经历。因此,正确答案是D选项“刘伟学制作油纸伞的故事”。同学们在做主旨大意题时,需要从整体上把握短文的核心内容,而不仅仅是关注其中的某个细节或方面。
Q 答案详解
1. B 细节理解题。根据“Oil paper umbrellas have a history of over 1,000 years in China ...”可知,油纸伞在中国已有1000多年的历史,因此在中国制作油纸伞是一门古老的艺术。故选B。
2. A 细节理解题。根据“‘I want to bring the art to life,’Liu says.”可知,刘伟学学习制作油纸伞是想让这门古老的艺术重生。故选A。
3. D 推理判断题。根据“After learning the art,Liu aims to win the hearts of young people. So he opens an online shop to sell umbrellas,which now has over 80,000 followers.”可知,学习了这门艺术之后,刘伟学想要赢得年轻人的心,他开了一家网店来卖伞,现在已经有超过8万名关注者。因此可推知,刘伟学的网店可能会吸引很多年轻人。故选D。
4. A 细节理解题。根据“travels to other places to showcase the art”和“Liu tells us about the history of the umbrellas and how to make them. Everything is interesting to me”可知,刘伟学去其他不同的地方向更多的人展示这门艺术,他还向学生们讲述了伞的历史和制作方法。选项A“在学校卖伞”在文章并未提及。故选A。
5. D 主旨大意题。根据全文可知,文章主要介绍了刘伟学制作油纸伞的故事。故选D。
A 易错警示 主旨大意理解片面
同学们可能会误选A选项“一门古老艺术的重要性”或B选项“油纸伞的历史”,认为短文主要强调的是油纸伞的历史或其作为古老艺术的重要性。然而,短文的主要内容是关于刘伟学制作油纸伞的故事,包括他学习这门艺术、开设网店、传承艺术等具体经历。因此,正确答案是D选项“刘伟学制作油纸伞的故事”。同学们在做主旨大意题时,需要从整体上把握短文的核心内容,而不仅仅是关注其中的某个细节或方面。
查看更多完整答案,请扫码查看