第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
九 实验班原创 文化意识 阅读故事,判断句子正(T)误(F)。(12分)
There are three blind(瞎的) men in a country. They want the king to meet their wish—to touch an elephant.
The kind king asks someone to bring an elephant at once. The blind men touch the elephant happily. Soon, the king says, “Tell us what the elephant looks like.” The blind man who touches the elephant’s back says, “The elephant is like a bed.” The blind man who touches the elephant’s tail says, “It is like a rope.” The blind man who touches the elephant’s ears says, “It is like a leaf.” The blind men argue(争吵) and the king laughs.
(
(
(
(
There are three blind(瞎的) men in a country. They want the king to meet their wish—to touch an elephant.
The kind king asks someone to bring an elephant at once. The blind men touch the elephant happily. Soon, the king says, “Tell us what the elephant looks like.” The blind man who touches the elephant’s back says, “The elephant is like a bed.” The blind man who touches the elephant’s tail says, “It is like a rope.” The blind man who touches the elephant’s ears says, “It is like a leaf.” The blind men argue(争吵) and the king laughs.
(
F
)1. The blind men want to touch the king.(
T
)2. The blind men are happy to touch the elephant.(
F
)3. The blind man who touches the elephant’s tail says it looks like a bed.(
T
)4. The name of the story is “盲人摸象”.
答案:
1~4 FTFT
十 新情境 故事分享会 五(4)班的同学们在举办动物故事分享会,请阅读短文,完成下列各题。(10分)
Everybody has a home. People have homes. Animals have homes too. People live in many different kinds of(不同种类的) houses. Animals have different kinds of houses too.
Some animals live in holes under the ground. The woodchuck(土拨鼠) lives under the ground. Its house has two doors. If an enemy(敌人) comes into one door, the woodchuck gets out from the other. Some birds live in nests(巢) in trees. They come out for food in the day and go back to sleep at night. Bees work hard to make their homes. There are many small “rooms” in their house. Some cows, pigs, ducks and chickens live on the farm. We see many kinds of animals in the zoo. It’s a big home for lots of animals.
(一)根据短文内容,帮小动物们选择自己的住处。(8分)
A. in small rooms
B. in nests in trees
C. on the farm
D. under the ground

(二)根据短文内容,选择正确的答案。(2分)
(
A. Because it’s beautiful.
B. Because its enemy likes its house with two doors.
C. Because it can get out quickly when it’s in danger(处于危险中).
Everybody has a home. People have homes. Animals have homes too. People live in many different kinds of(不同种类的) houses. Animals have different kinds of houses too.
Some animals live in holes under the ground. The woodchuck(土拨鼠) lives under the ground. Its house has two doors. If an enemy(敌人) comes into one door, the woodchuck gets out from the other. Some birds live in nests(巢) in trees. They come out for food in the day and go back to sleep at night. Bees work hard to make their homes. There are many small “rooms” in their house. Some cows, pigs, ducks and chickens live on the farm. We see many kinds of animals in the zoo. It’s a big home for lots of animals.
(一)根据短文内容,帮小动物们选择自己的住处。(8分)
A. in small rooms
B. in nests in trees
C. on the farm
D. under the ground
(二)根据短文内容,选择正确的答案。(2分)
(
C
)Why does the woodchuck’s house have two doors?A. Because it’s beautiful.
B. Because its enemy likes its house with two doors.
C. Because it can get out quickly when it’s in danger(处于危险中).
答案:
(—)1~4 DBAC
(二)C
(二)C
查看更多完整答案,请扫码查看