2025年单元过关大小卷课时练六年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元过关大小卷课时练六年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(
A.Not
B.Don’t
C.No
C
)2.—Excuse me. ______ eating here! —Sorry, we won’t eat any more.A.Not
B.Don’t
C.No
答案:
C
(
A.be sad
B.sad
C.sadly
A
)3.—Hi, Mrs Green. I can’t find my dog. I’m so sad. —Don’t ______. I will help you.A.be sad
B.sad
C.sadly
答案:
A
(
A.with
B.or
C.so
C
)4.Zhang Peng is ill, ______ he can’t take a trip with me today.A.with
B.or
C.so
答案:
C
(
A.are
B.do
C.does
B
)5.—How ______ you feel? —I feel tired. Let’s have a rest.A.are
B.do
C.does
答案:
B
Ⅷ. Jack 一家即将出去旅行,他告诉 Sarah 他的父母有些担忧。从方框中选择合适的选项补全对话(每小题2分,共10分)
(The weekend is coming. Sarah and Jack are talking.)
Sarah: Hello, Jack. 1. ______
Jack: I feel happy. I’ll take a trip with my family.
Sarah: Sounds great!
Jack: 2. ______
Sarah: 3. ______
Jack: She is sad because she can’t water her flowers.
Sarah: 4. ______
Jack: Thank you very much.
Sarah: You’re welcome. 5. ______
A. How about your mother?
B. But my father is worried.
C. Don’t worry.
D. How do you feel?
E. Have a good time.
(The weekend is coming. Sarah and Jack are talking.)
Sarah: Hello, Jack. 1. ______
D
Jack: I feel happy. I’ll take a trip with my family.
Sarah: Sounds great!
Jack: 2. ______
B
He can’t take his dog with us.Sarah: 3. ______
A
Jack: She is sad because she can’t water her flowers.
Sarah: 4. ______
C
I can help you take care of the dog and the flowers.Jack: Thank you very much.
Sarah: You’re welcome. 5. ______
E
A. How about your mother?
B. But my father is worried.
C. Don’t worry.
D. How do you feel?
E. Have a good time.
答案:
1.D 2.B 3.A 4.C 5.E
Ⅸ. 情绪的变化对每个人的生活影响都很大,我们该如何应对呢?阅读短文,完成下列任务(共10分)
In your life, some things can make you unhappy. Maybe you feel sad when your teachers or classmates don’t like you. 1. ______ Maybe you feel sad when you don’t do well in the test. Bad feelings can put you in bad health. What should you do? No one can be happy all the time. Sometimes your friends and parents may also have bad feelings. 2. ______ You should find ways to take them away. Here is some advice.
★ You can write down your feelings in your diary.
★ You can tell your bad feelings to your parents or best friends.
★ You can play sports. It is a good way to make you feel better.
★ 3. ______
Always remember: Bad things will end. No matter(不论)what makes you feel sad, it will end at last. 4. ______
任务一:选择合适的句子,填入短文中的空白处。(每小题1分,共4分)
A. You can listen to light music to make you feel relaxed(放松的)and happy.
B. Maybe you feel sad when you lose your favourite pet.
C. When you feel unhappy, don’t hide(隐藏)your feelings.
D. Always believe that tomorrow will be much better.
1. (
任务二:根据短文内容,回答下列问题。(每小题3分,共6分)
1. Can you tell your bad feelings to your parents or good friends?
2. What does the underlined word “them” refer to(指)?
In your life, some things can make you unhappy. Maybe you feel sad when your teachers or classmates don’t like you. 1. ______ Maybe you feel sad when you don’t do well in the test. Bad feelings can put you in bad health. What should you do? No one can be happy all the time. Sometimes your friends and parents may also have bad feelings. 2. ______ You should find ways to take them away. Here is some advice.
★ You can write down your feelings in your diary.
★ You can tell your bad feelings to your parents or best friends.
★ You can play sports. It is a good way to make you feel better.
★ 3. ______
Always remember: Bad things will end. No matter(不论)what makes you feel sad, it will end at last. 4. ______
任务一:选择合适的句子,填入短文中的空白处。(每小题1分,共4分)
A. You can listen to light music to make you feel relaxed(放松的)and happy.
B. Maybe you feel sad when you lose your favourite pet.
C. When you feel unhappy, don’t hide(隐藏)your feelings.
D. Always believe that tomorrow will be much better.
1. (
B
) 2. (C
) 3. (A
) 4. (D
)任务二:根据短文内容,回答下列问题。(每小题3分,共6分)
1. Can you tell your bad feelings to your parents or good friends?
Yes, I can.
2. What does the underlined word “them” refer to(指)?
It refers to bad feelings.
答案:
任务一:1-4 BCAD
任务二:1. Yes, I can.
2. It refers to bad feelings.
任务二:1. Yes, I can.
2. It refers to bad feelings.
查看更多完整答案,请扫码查看