2025年状元成才路创优作业七年级英语上册人教版贵州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年状元成才路创优作业七年级英语上册人教版贵州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年状元成才路创优作业七年级英语上册人教版贵州专版》

Ⅰ.用括号内所给单词的适当形式填空。
1. Emma is a
really
(real) kind girl.
2. Does your grandpa often
watch
(watch) TV, Jill?
3. Lisa likes reading and she
spends
(spend) much money on books.
4. Mum likes buying plants and
gardening
(garden) in the yard. It's fun for her.
5. Our school life is interesting because we have many kinds of after-school
activities
(activity).
答案: 1. really 2. watch 3. spends 4. gardening 5. activities
Ⅱ.从方框中选择适当的单词并用其正确形式填空。
       bat        one        fish        together        member
6. I want to go fishing with you, but I don't have a
fishing
rod.
7. My family photo is on the wall. All my family
members
are in it.
8. Mum, my schoolbag is too old. Can you buy a new
one
for me?
9. Judy and Mary are good friends and they often go to school
together
.
10. A ping-pong
bat
is eight dollars. So you need sixteen dollars to buy a pair.
答案: 6. fishing 7. members 8. one 9. together 10. bat
Ⅲ.根据中文提示,补全英语译文。每空限填一词,缩写算一词。
11. 欢迎来到我的新家,萨莉。请进。
Welcome to my new house, Sally. Please
come
in
.
12. 辛迪是一个爱整洁的女孩,她每天打扫她的房间。
Cindy is a tidy girl and she cleans her room
every
day
.
13. 放学后,埃里克花了大约一个小时和他的同班同学打乒乓球。
After school, Eric
spends
about an hour
playing
ping-pong
with his classmates.
14. 许多人喜欢在网上购物,因为这可以帮助他们节省很多时间。
Many people like to shop on the Internet because it can help them save
a
lot
of
time.
变式训练 Many people like to shop on the Internet because it can help them save
lots
of
time.
15. ——这副中国象棋是谁的?
——它是我哥哥的。
Whose
Chinese
chess
set is this?
—It's my
brother's
.
答案: 11. come in 12. every day 13. spends; playing ping-pong 14. a lot of; lots of 15. Whose Chinese chess; brother's
Ⅳ.阅读理解。
◎人与社会·人工智能机器人

Hello, everyone. I'm an AI robot(人工智能机器人). My name is ChatGPT. I want to make friends with you.
I can tell you many things. One day, a boy asks me, "Mike's mum has four boys. Three of them are Jack, Sam and Tim. What is the name of the fourth boy?" The boy thinks it's a difficult question. But to me, it is too easy! So I tell him the answer quickly. He is very happy and he likes to ask me many questions every day, like "Is playing soccer healthy?" "Why do we like tidy rooms?" and "Where is the first library?" Some of the questions sound difficult, but I can always tell him the right answers.
I can also write emails, songs and stories in English and Chinese in a short time. And I can do tests of all subjects and always get good grades(分数)! Do you like me?
I'm very useful.I cannot think like you. I can only answer questions that are in the computer. So I need your help too.
(
C
)16. Who are talking in Paragraph 2?
A. Two boys. B. Four boys.
C. A boy and a robot.
(
A
)17. What is the right answer to the first question in Paragraph 2?
A. Mike. B. Jack. C. Sam.
(
C
)18. 新考法 细节多选 What can ChatGPT do according to the text?
①Think like us.
②Do some dishes.
③Write stories in Chinese.
④Do maths tests.
A. ①② B. ①④ C. ③④
(
A
)19. 新考法 信息还原 Which of the following can be put in ▲ in the last paragraph?
A. But I'm not good at everything.
B. And I am a good friend to you.
C. But I'm not easy to use.
(
B
)20. Why does ChatGPT say "I need your help too"?
A. Because it wants to make more friends.
B. Because it can't think and can only answer questions in the computer.
C. Because it can only answer easy questions.
答案: 16.C 17.A 18.C 19.A 20.B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭