五、从Ⅱ栏中选出与Ⅰ栏句子相应的答语。
Ⅰ
( )1. What are you going to do on Monday?
( )2. What are you going to eat at the Spring Festival?
( )3. Is Mother's Day coming soon?
( )4. What is she going to do?
( )5. How are you?
Ⅱ
A. We are going to eat jiaozi.
B. I'm going to watch a film.
C. She's going to read a book.
D. I'm fine.
E. Yes, it is.
Ⅰ
( )1. What are you going to do on Monday?
( )2. What are you going to eat at the Spring Festival?
( )3. Is Mother's Day coming soon?
( )4. What is she going to do?
( )5. How are you?
Ⅱ
A. We are going to eat jiaozi.
B. I'm going to watch a film.
C. She's going to read a book.
D. I'm fine.
E. Yes, it is.
答案:
1~5 B A E C D
六、选用方框内合适的选项,完成短文。
A. watch fireworks
B. new clothes and food
C. watch lion dances
D. clean the houses
E. get some red packets
F. jiaozi and tangyuan
G. have a big dinner
Before Chinese New Year, people are going to buy some 1. ______ and 2. ______. They are also going to make some 3. ______. On Chinese New Year's Eve, people are going to 4. ______ with their relatives. On Chinese New Year's Day, children are going to 5. ______ from their parents. People are going to 6. ______ in the street. On the second day of Chinese New Year, people are going to 7. ______ in the evening.
A. watch fireworks
B. new clothes and food
C. watch lion dances
D. clean the houses
E. get some red packets
F. jiaozi and tangyuan
G. have a big dinner
Before Chinese New Year, people are going to buy some 1. ______ and 2. ______. They are also going to make some 3. ______. On Chinese New Year's Eve, people are going to 4. ______ with their relatives. On Chinese New Year's Day, children are going to 5. ______ from their parents. People are going to 6. ______ in the street. On the second day of Chinese New Year, people are going to 7. ______ in the evening.
答案:
1~5 B D F G E 6~7 C A
七、阅读短文,完成下列各题。
The Lantern Festival(元宵节) is a Chinese festival. People usually go to enjoy lanterns in the streets or in the parks. There are so many lanterns. Children like to hold little lanterns in their hands. They're very excited. Sometimes they can enjoy fireworks in the evening. At the festival, people eat tangyuan. Tangyuan means family reunion(团圆) and happiness.
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. The Lantern Festival is a Chinese festival.
( )2. People eat tangyuan at the Lantern Festival.
( )3. Lanterns mean family reunion and happiness.
(二)(开放探究性)根据实际情况,回答问题。
4. What do you usually do at the Lantern Festival?______
The Lantern Festival(元宵节) is a Chinese festival. People usually go to enjoy lanterns in the streets or in the parks. There are so many lanterns. Children like to hold little lanterns in their hands. They're very excited. Sometimes they can enjoy fireworks in the evening. At the festival, people eat tangyuan. Tangyuan means family reunion(团圆) and happiness.
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. The Lantern Festival is a Chinese festival.
( )2. People eat tangyuan at the Lantern Festival.
( )3. Lanterns mean family reunion and happiness.
(二)(开放探究性)根据实际情况,回答问题。
4. What do you usually do at the Lantern Festival?______
答案:
(一)
1. T
2. T
3. F
(二)4. I usually set off fireworks with my parents.(答案合理即可)
1. T
2. T
3. F
(二)4. I usually set off fireworks with my parents.(答案合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看