一 新角度 图片理解 下图显示了Li Hong今天在社区的活动轨迹。根据活动发生的先后顺序,用数字1~5给下列句子排序。

( )I buy a gift for my friend in the shop.
( )There is a library. I read a book there.
( )I play football with my friends in the gym.
( )There is a playground. I play games with my parents there.
( )My pet is ill(生病的). I take it to the pet hospital.
( )I buy a gift for my friend in the shop.
( )There is a library. I read a book there.
( )I play football with my friends in the gym.
( )There is a playground. I play games with my parents there.
( )My pet is ill(生病的). I take it to the pet hospital.
答案:
3 1 2 5 4
二 Li Hong画出了自己理想中的社区,并写了一篇短文进行介绍。阅读短文,完成下列任务。
We need a hospital in the community. People can see a doctor there. We need parks and playgrounds. People can do sports and take a walk there. We need bus stops and toilets. They can make our life convenient(便利的). We need shops. People can go shopping there. We also need libraries. People can read books there. We need schools too. Children can go to school.
✓ 任务一 圈出与短文内容相符的社区图片。(圈序号)

A.
B.
✓ 任务二 根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Bus stops and toilets make our life convenient.
( )2. People can buy books in the libraries.
( )3. We need schools because children need to go to school.
We need a hospital in the community. People can see a doctor there. We need parks and playgrounds. People can do sports and take a walk there. We need bus stops and toilets. They can make our life convenient(便利的). We need shops. People can go shopping there. We also need libraries. People can read books there. We need schools too. Children can go to school.
✓ 任务一 圈出与短文内容相符的社区图片。(圈序号)
A.
B.
✓ 任务二 根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Bus stops and toilets make our life convenient.
( )2. People can buy books in the libraries.
( )3. We need schools because children need to go to school.
答案:
任务一:圈 B。
任务二:
1. T
解析 根据短文第五句和第六句“We need bus stops and toilets. They can make our life convenient.(我们需要公共汽车站和厕所。它们可以方便我们的生活。)”可知,公共汽车站和厕所可以让我们的生活更加方便,表述与内容相符。故填 T。
2. F
解析 根据短文倒数第三句和第四句“We also need libraries. People can read books there.(我们还需要图书馆。人们可以在那里看书。)”可知,人们可以在图书馆里看书,而不是买书,表述与内容不符。故填 F。
3. T
任务二:
1. T
解析 根据短文第五句和第六句“We need bus stops and toilets. They can make our life convenient.(我们需要公共汽车站和厕所。它们可以方便我们的生活。)”可知,公共汽车站和厕所可以让我们的生活更加方便,表述与内容相符。故填 T。
2. F
解析 根据短文倒数第三句和第四句“We also need libraries. People can read books there.(我们还需要图书馆。人们可以在那里看书。)”可知,人们可以在图书馆里看书,而不是买书,表述与内容不符。故填 F。
3. T
查看更多完整答案,请扫码查看