2. — How long may I
— One week.
A.borrow
B.lend
C.keep
D.return
keep
this book?— One week.
A.borrow
B.lend
C.keep
D.return
答案:
C【解析】keep“保存,保管”,延续性动词;borrow“借入”;lend“借出”;return“归还”。以上皆为短暂性动词。
3. Mr Smith is ill. He will be away for two months. We will get other teachers to
A.refuse
B.replace
C.punish
D.warn
B
him.A.refuse
B.replace
C.punish
D.warn
答案:
B【解析】考查动词短语辨析。句意:“史密斯老师病了,他将要休息两个月,我们会找其他老师来代替他。”故选B。
4. Good habits are good for the
A.connection
B.direction
C.development
D.introduction
development
of us teenagers.A.connection
B.direction
C.development
D.introduction
答案:
C【解析】考查名词辨析。句意:“好习惯对青少年的发展有益。”故选C。
5. To save the life of the boy, a large
A.collection
B.amount
C.pair
D.record
amount
of work was done in a short time.A.collection
B.amount
C.pair
D.record
答案:
B【解析】考查名词辨析。句意:“为了拯救这个男孩的生命,在很短的时间内大量的工作被完成。”故选B。
Ⅲ. 完成句子
1. 这个飞机模型是我叔叔手工制作的。
The model plane was made by my uncle
2. 结果,所有的航班不得不被取消。
3. 当我放学回到家时妈妈正在浏览杂志。
When I got home from school, my mother was
4. 我们常把老师比作蜡烛。
We often
5. 拿近点儿,我可以看得更清楚一些。
Bring it nearer
1. 这个飞机模型是我叔叔手工制作的。
The model plane was made by my uncle
by
hand
.2. 结果,所有的航班不得不被取消。
As
a
result
, all flights had to be cancelled.3. 当我放学回到家时妈妈正在浏览杂志。
When I got home from school, my mother was
looking
through
magazines.4. 我们常把老师比作蜡烛。
We often
compare
teachers to
candles.5. 拿近点儿,我可以看得更清楚一些。
Bring it nearer
so
that
I can see it better.
答案:
1. by hand 2. As a result 3. looking through 4. compare; to 5. so that
Ⅰ. 用所给单词的适当形式填空
1. With the
2. The
3. I'm learning German, but I still can't speak it
4. People's life is much easier than before because of the Internet
5. I think Edison is one of the greatest
1. With the
development
(develop ) of the country, most people are living happily.2. The
introduction
(introduce ) of new AI technology possibly change someone's jobs.3. I'm learning German, but I still can't speak it
properly
(proper ).4. People's life is much easier than before because of the Internet
connection
(connect ).5. I think Edison is one of the greatest
inventors
(invent ) in the world.
答案:
1. development 2. introduction 3. properly 4. connection 5. inventors
Ⅱ. 按要求完成句子
1. The company will print millions of new books. (改为被动语态 ) Millions of new books
2. He lent a pencil to his best friend. (改为同义句 ) His best friend
3. The headmaster will choose some students to be volunteers for the meeting. (改为被动语态 ) Some students will
4. The work is going to be finished in two days. (对画线部分提问 )
5. We can keep the information on computers. (对画线部分提问 )
1. The company will print millions of new books. (改为被动语态 ) Millions of new books
will be printed
by the company.2. He lent a pencil to his best friend. (改为同义句 ) His best friend
borrowed
a pencil from
him.3. The headmaster will choose some students to be volunteers for the meeting. (改为被动语态 ) Some students will
be chosen
to be volunteers for the meeting by the headmaster.4. The work is going to be finished in two days. (对画线部分提问 )
How soon
is the work going to be finished?5. We can keep the information on computers. (对画线部分提问 )
Where can
you keep
the information?
答案:
1. will be printed 2. borrowed; from 3. be chosen 4. How soon 5. Where can; keep
Ⅲ. 阅读理解
It has been more than two thousand years since we began to use an umbrella on rainy days. However, people often felt it not convenient to hold an umbrella while working. Then the rubber (橡胶 ) raincoat was invented by an Englishman named Charles Macintosh in 1823.
In 1492, christopher Columbus, a well - known Italian voyager (航海者 ), discovered the new world - America. He brought a lot of things to Europe from South America. Rubber was one of them, but people didn't know the use of rubber at that time. In 1770, people found that the rubber could be used as erasers.
Charles Macintosh was a worker in an eraser factory in Scotland. One day he spilled (洒落 ) the rubber liquid over his clothes carelessly when making erasers. He was too busy to clean it and went back home wearing the dirty clothes. On the way home, it rained heavily. Having no umbrella, Macintosh had to run home quickly. When he got home, he took off the wet clothes. To his surprise, the area of the clothes with rubber wasn't wet. "Why not make a rubber raincoat?" Macintosh thought. The next day, he brushed the rubber liquid all over a coat. He wore the "rubber coat" on rainy days and took a walk in the fields to test if it could really keep off the rain. Surprisingly, the clothes inside the "rubber coat" weren't wet at all. The rubber raincoat was created in this way by chance.
The rubber raincoats soon appeared on the market. However, they were sticky (黏的 ) in summer and hardened in winter, it feels hard. Year after year, people kept on improving the raincoats. Today raincoats are widely used in our daily life.
1. The rubber raincoat was invented ______.(
A. in 1492
B. in 1770
C. in 1780
D. in 1823
2. Columbus brought rubber from ______ to Europe in 1492.(
A. Italy
B. England
C. South America
D. North America
3. According to Paragraph 3, put the following events in the correct order.(
① Macintosh went back home.
② Macintosh brushed the rubber liquid over a coat.
③ Macintosh spilled the rubber liquid over his clothes.
④ Macintosh tested to see whether the "rubber coat" could keep off the rain.
A. ①②③④
B. ②③④①
C. ②①③④
D. ③①②④
4. What does the underlined word "harden" mean?(
A. cold
B. dry
B. difficult
D. not soft
5. You can probably read the passage in ______.(
A. a science book
B. a diary
C. a guidebook
D. a notebook
It has been more than two thousand years since we began to use an umbrella on rainy days. However, people often felt it not convenient to hold an umbrella while working. Then the rubber (橡胶 ) raincoat was invented by an Englishman named Charles Macintosh in 1823.
In 1492, christopher Columbus, a well - known Italian voyager (航海者 ), discovered the new world - America. He brought a lot of things to Europe from South America. Rubber was one of them, but people didn't know the use of rubber at that time. In 1770, people found that the rubber could be used as erasers.
Charles Macintosh was a worker in an eraser factory in Scotland. One day he spilled (洒落 ) the rubber liquid over his clothes carelessly when making erasers. He was too busy to clean it and went back home wearing the dirty clothes. On the way home, it rained heavily. Having no umbrella, Macintosh had to run home quickly. When he got home, he took off the wet clothes. To his surprise, the area of the clothes with rubber wasn't wet. "Why not make a rubber raincoat?" Macintosh thought. The next day, he brushed the rubber liquid all over a coat. He wore the "rubber coat" on rainy days and took a walk in the fields to test if it could really keep off the rain. Surprisingly, the clothes inside the "rubber coat" weren't wet at all. The rubber raincoat was created in this way by chance.
The rubber raincoats soon appeared on the market. However, they were sticky (黏的 ) in summer and hardened in winter, it feels hard. Year after year, people kept on improving the raincoats. Today raincoats are widely used in our daily life.
1. The rubber raincoat was invented ______.(
D
)A. in 1492
B. in 1770
C. in 1780
D. in 1823
2. Columbus brought rubber from ______ to Europe in 1492.(
C
)A. Italy
B. England
C. South America
D. North America
3. According to Paragraph 3, put the following events in the correct order.(
D
)① Macintosh went back home.
② Macintosh brushed the rubber liquid over a coat.
③ Macintosh spilled the rubber liquid over his clothes.
④ Macintosh tested to see whether the "rubber coat" could keep off the rain.
A. ①②③④
B. ②③④①
C. ②①③④
D. ③①②④
4. What does the underlined word "harden" mean?(
D
)A. cold
B. dry
B. difficult
D. not soft
5. You can probably read the passage in ______.(
A
)A. a science book
B. a diary
C. a guidebook
D. a notebook
答案:
1.D【解析】细节理解题。根据第一段最后一句:“Then the rubber(橡胶)raincoat was invented...in 1823.” 故选D。2.C【解析】细节理解题。根据文章第二段第一、二句“In 1492, Columbus brought a lot of things to Europe from South America. Rubber...was one of them”可知,故选C。3.D【解析】细节理解题。根据文章第三段,可知rubber coat 发明的过程及事件的先后顺序。故选D。4.D【解析】词义猜测题。根据最后一段中的:“However, they were sticky(黏的)in summer and hardened in winter, it feels hard.” 可知它摸起来硬,故选D。5.A【解析】逻辑推理题。根据全文理解可知该篇文章讲了橡胶的发展史并介绍了rubber coat 的发明过程,全篇文章讲了rubber科技发展。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看