2025年暑假作业文心出版社五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业文心出版社五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
五、Read, judge and answer. 外国友人 Jim 的日常生活是什么样的?请阅读短文,完成下列任务。
Hello! I am Jim. I live in New York. I usually get up at 6:30 in the morning. I do morning exercises every day. It's good for my body. I usually have breakfast at 7:10. I like hamburgers very much. I usually have hamburgers and coke for breakfast. Then I go to school on foot. There are two crossings on my way to school. I always cross the street on the white lines. There are many cars on the road. We must be careful(小心). I have a nice classroom. There are some green plants in it. There are 14 boys and 16 girls in my class. I have 4 lessons in the morning and 2 in the afternoon. After school I usually play tennis with my friends. My friend Tim can play tennis very well.
任务一:根据短文,判断句子的对(T)错(F)。
(
(
(
(
任务二:请根据实际情况,回答下列问题。
What do you usually do after class?
Hello! I am Jim. I live in New York. I usually get up at 6:30 in the morning. I do morning exercises every day. It's good for my body. I usually have breakfast at 7:10. I like hamburgers very much. I usually have hamburgers and coke for breakfast. Then I go to school on foot. There are two crossings on my way to school. I always cross the street on the white lines. There are many cars on the road. We must be careful(小心). I have a nice classroom. There are some green plants in it. There are 14 boys and 16 girls in my class. I have 4 lessons in the morning and 2 in the afternoon. After school I usually play tennis with my friends. My friend Tim can play tennis very well.
任务一:根据短文,判断句子的对(T)错(F)。
(
T
) 1. There are some green plants in Jim's classroom.(
F
) 2. Jim lives in the UK.(
F
) 3. There are forty pupils in Jim's class.(
T
) 4. Tim is Jim's friend.任务二:请根据实际情况,回答下列问题。
What do you usually do after class?
I usually read books after class.
答案:
任务一:
1. T
2. F
3. F
4. T
任务二:
I usually read books after class. (答案不唯一,可根据自身实际情况回答)
1. T
2. F
3. F
4. T
任务二:
I usually read books after class. (答案不唯一,可根据自身实际情况回答)
六、Make and say. 同学们,你们知道哪些英雄获得了“共和国勋章”吗?请你查一查,了解他们的光辉事迹,并选择一位,制作一张名片卡,向大家介绍一下吧。
答案:
【解析】:本题要求制作一位“共和国勋章”获得者的名片卡,需先了解相关英雄事迹。“共和国勋章”是中华人民共和国最高荣誉勋章,获得者均为在国家建设和发展中做出卓越贡献的杰出人士,如袁隆平院士,他在杂交水稻研究领域成就斐然,解决了众多人口的粮食问题,其事迹具有广泛的知晓度和教育意义,适合作为介绍对象。
【答案】:
共和国勋章获得者名片卡
姓名:袁隆平
称号:“杂交水稻之父”
主要事迹:
1. 毕生致力于杂交水稻研究,成功培育出高产杂交水稻品种,大幅提高了水稻产量,解决了全球数亿人的粮食问题。
2. 始终坚守在科研一线,即使年过八旬,仍奔波于田间地头,为农业科学事业奉献终身。
3. 荣获多项国内外大奖,2019年被授予“共和国勋章”,被誉为“当代神农”。
我的致敬:袁隆平爷爷用科学改变世界,用奉献温暖人心,他的精神永远值得我们学习!
【答案】:
共和国勋章获得者名片卡
姓名:袁隆平
称号:“杂交水稻之父”
主要事迹:
1. 毕生致力于杂交水稻研究,成功培育出高产杂交水稻品种,大幅提高了水稻产量,解决了全球数亿人的粮食问题。
2. 始终坚守在科研一线,即使年过八旬,仍奔波于田间地头,为农业科学事业奉献终身。
3. 荣获多项国内外大奖,2019年被授予“共和国勋章”,被誉为“当代神农”。
我的致敬:袁隆平爷爷用科学改变世界,用奉献温暖人心,他的精神永远值得我们学习!
查看更多完整答案,请扫码查看