第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
(B)阅读广告,选择正确的答案。
Supermarket
A new supermarket in our city will open on July 8th. Everybody with today's newspaper will get a small present on that day.
Welcome!
Tel:36253888
Add:No.76 Qingnian Road
Linda's concert
Time:2:00 p.m.-4:30 p.m. July 2nd
Place:Gengsu Theatre
Ticket Price:160 yuan for each adult,80 yuan for each student
Tel:68995666
Come and enjoy your music time!
(
A. 会议
B. 聚会
C. 音乐会
(
A. 36253888
B. 68995666
C. 89697648
(
A. Gengsu Theatre
B. the supermarket
C. both A and B
(
A. 80 yuan.
B. 240 yuan.
C. 400 yuan.
(
A. the supermarket will open on July 2nd
B. the supermarket is on Qingnian Road
C. we can enjoy Linda's concert in Gengsu Theatre in the evening
Supermarket
A new supermarket in our city will open on July 8th. Everybody with today's newspaper will get a small present on that day.
Welcome!
Tel:36253888
Add:No.76 Qingnian Road
Linda's concert
Time:2:00 p.m.-4:30 p.m. July 2nd
Place:Gengsu Theatre
Ticket Price:160 yuan for each adult,80 yuan for each student
Tel:68995666
Come and enjoy your music time!
(
C
)1. The underlined word "concert" means "______" in Chinese.A. 会议
B. 聚会
C. 音乐会
(
B
)2. Sally wants to go to the concert,so she will call ______.A. 36253888
B. 68995666
C. 89697648
(
B
)3. People with today's newspaper will get a present from ______ on July 8th.A. Gengsu Theatre
B. the supermarket
C. both A and B
(
C
)4. Mike is a school boy. He would like to go to Linda's concert with his parents. How much will they pay for the tickets?A. 80 yuan.
B. 240 yuan.
C. 400 yuan.
(
B
)5. From the passage,we can learn that ______.A. the supermarket will open on July 2nd
B. the supermarket is on Qingnian Road
C. we can enjoy Linda's concert in Gengsu Theatre in the evening
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对于英文广告信息的提取能力,以及对词汇、数字信息、地点信息等细节内容的理解。
1. 对于“concert”这个单词,需要通过上下文或者已有的英语知识来判断其意思,根据常识和语境,“concert”通常指的是音乐会。
2. 第二题是询问Linda音乐会的联系电话,需要在文中找到对应的电话号码。
3. 第三题是关于超市开业活动的细节理解,需要找到与“today's newspaper”和“present”相关的信息。
4. 第四题是一个实际应用题,需要根据票价信息计算出Mike和他的父母去音乐会的总费用。
5. 第五题是对于整篇广告信息的综合理解,需要判断哪个选项是正确的。
【答案】:
1. C
根据上下文以及常识,“concert”在此处的意思是音乐会,所以正确答案是C。
2. B
广告中明确提到了Linda音乐会的联系电话是68995666,所以选择B。
3. B
广告中提到“A new supermarket in our city will open on July 8th. Everybody with today's newspaper will get a small present on that day.”,所以正确答案是B,即超市。
4. C
根据广告中的信息,成人票价是160元,学生票价是80元。Mike是学生,他的父母是成人,所以总票价是80+160*2=400元,选择C。
5. B
A选项错误,因为超市是在7月8日开业,不是7月2日;B选项正确,因为广告中提到了超市的地址是No.76 Qingnian Road;C选项错误,因为音乐会的时间是下午2点到4点半,不是晚上。所以正确答案是B。
这是一道英语阅读理解选择题,主要考查学生对于英文广告信息的提取能力,以及对词汇、数字信息、地点信息等细节内容的理解。
1. 对于“concert”这个单词,需要通过上下文或者已有的英语知识来判断其意思,根据常识和语境,“concert”通常指的是音乐会。
2. 第二题是询问Linda音乐会的联系电话,需要在文中找到对应的电话号码。
3. 第三题是关于超市开业活动的细节理解,需要找到与“today's newspaper”和“present”相关的信息。
4. 第四题是一个实际应用题,需要根据票价信息计算出Mike和他的父母去音乐会的总费用。
5. 第五题是对于整篇广告信息的综合理解,需要判断哪个选项是正确的。
【答案】:
1. C
根据上下文以及常识,“concert”在此处的意思是音乐会,所以正确答案是C。
2. B
广告中明确提到了Linda音乐会的联系电话是68995666,所以选择B。
3. B
广告中提到“A new supermarket in our city will open on July 8th. Everybody with today's newspaper will get a small present on that day.”,所以正确答案是B,即超市。
4. C
根据广告中的信息,成人票价是160元,学生票价是80元。Mike是学生,他的父母是成人,所以总票价是80+160*2=400元,选择C。
5. B
A选项错误,因为超市是在7月8日开业,不是7月2日;B选项正确,因为广告中提到了超市的地址是No.76 Qingnian Road;C选项错误,因为音乐会的时间是下午2点到4点半,不是晚上。所以正确答案是B。
(C)阅读短文,选择正确的答案。
Social media(社交媒体)is very popular in the world. More and more people start chatting with strangers online. They don't know each other,but they have great fun talking about their favourite things. It's a good way to make friends. However(然而),it's not always safe. You may meet some bad guys. How to keep yourself safe? Here are some tips for you.
First,don't let your e-friends get your private information,for example,your real name,your school,your address and your phone number.
Second,don't send your photos to them and don't go out to meet your e-friends by yourself. If you want to meet one,don't forget to ask your parents to go with you.
It's good to make more friends,but remember(记住)"safety first". Always keep this in mind.
(
A. 乘客
B. 熟人
C. 陌生人
(
A. Chatting with e-friends is very popular now.
B. Making e-friends is always safe.
C. People like to talk about their favourite things with e-friends.
(
A. 2.
B. 3.
C. 4.
(
A. go out to meet them with our parents
B. send our photos to them
C. tell our telephone numbers to them
(
A. Safety first
B. A good way to make friends
C. Watch out for friends online
Social media(社交媒体)is very popular in the world. More and more people start chatting with strangers online. They don't know each other,but they have great fun talking about their favourite things. It's a good way to make friends. However(然而),it's not always safe. You may meet some bad guys. How to keep yourself safe? Here are some tips for you.
First,don't let your e-friends get your private information,for example,your real name,your school,your address and your phone number.
Second,don't send your photos to them and don't go out to meet your e-friends by yourself. If you want to meet one,don't forget to ask your parents to go with you.
It's good to make more friends,but remember(记住)"safety first". Always keep this in mind.
(
C
)1. The underlined word "strangers" means "______" in Chinese.A. 乘客
B. 熟人
C. 陌生人
(
B
)2. Which of the following is NOT true?A. Chatting with e-friends is very popular now.
B. Making e-friends is always safe.
C. People like to talk about their favourite things with e-friends.
(
A
)3. How many tips are there in this passage?A. 2.
B. 3.
C. 4.
(
A
)4. When we make e-friends online,we can ______.A. go out to meet them with our parents
B. send our photos to them
C. tell our telephone numbers to them
(
C
)5. What's the title for this passage?A. Safety first
B. A good way to make friends
C. Watch out for friends online
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查了词汇理解、细节理解和主旨大意等能力。文章主要讨论了社交媒体上与网友交流的话题,并给出了如何保证安全的建议。
1. 对于第一题,需要理解"strangers"在文中的含义,根据上下文可以推断出它指的是“陌生人”。
2. 第二题要求找出不正确的选项,需要仔细阅读文章内容,并与选项进行对比。
3. 第三题问文章中有多少条建议,需要数一数文中给出的建议数量。
4. 第四题要求选择正确的做法,需要根据文章中的建议来判断。
5. 第五题要求选择文章的标题,需要理解文章的主旨大意。
【答案】:
1. C
在文中,"strangers"指的是不认识的人,即“陌生人”。
2. B
文章中明确提到“However, it's not always safe.”,说明交网友并不总是安全的,因此B选项不正确。
3. A
文章中给出了两条建议,即“First, don't let your e-friends get your private information...”和“Second, don't send your photos to them and don't go out to meet your e-friends by yourself...”。但考虑到核心建议的分类,首先强调了不要透露私人信息,其次不要发送照片或单独见面,可视为两个主要的安全提示,因此答案选A,表示有2条主要建议(尽管细分可以有更多点,但按主要类别算为2)。这里根据题目选项设置,我们采取宽泛的“条”数理解,即主要建议的类别数。
4. A
根据文章中的建议,“don't go out to meet your e-friends by yourself. If you want to meet one, don't forget to ask your parents to go with you.”,说明和父母一起去见网友是可以的。
5. C
文章主要讨论了在网上交朋友时需要注意的安全问题,因此最合适的标题是“Watch out for friends online”。
这是一道英语阅读理解题,主要考查了词汇理解、细节理解和主旨大意等能力。文章主要讨论了社交媒体上与网友交流的话题,并给出了如何保证安全的建议。
1. 对于第一题,需要理解"strangers"在文中的含义,根据上下文可以推断出它指的是“陌生人”。
2. 第二题要求找出不正确的选项,需要仔细阅读文章内容,并与选项进行对比。
3. 第三题问文章中有多少条建议,需要数一数文中给出的建议数量。
4. 第四题要求选择正确的做法,需要根据文章中的建议来判断。
5. 第五题要求选择文章的标题,需要理解文章的主旨大意。
【答案】:
1. C
在文中,"strangers"指的是不认识的人,即“陌生人”。
2. B
文章中明确提到“However, it's not always safe.”,说明交网友并不总是安全的,因此B选项不正确。
3. A
文章中给出了两条建议,即“First, don't let your e-friends get your private information...”和“Second, don't send your photos to them and don't go out to meet your e-friends by yourself...”。但考虑到核心建议的分类,首先强调了不要透露私人信息,其次不要发送照片或单独见面,可视为两个主要的安全提示,因此答案选A,表示有2条主要建议(尽管细分可以有更多点,但按主要类别算为2)。这里根据题目选项设置,我们采取宽泛的“条”数理解,即主要建议的类别数。
4. A
根据文章中的建议,“don't go out to meet your e-friends by yourself. If you want to meet one, don't forget to ask your parents to go with you.”,说明和父母一起去见网友是可以的。
5. C
文章主要讨论了在网上交朋友时需要注意的安全问题,因此最合适的标题是“Watch out for friends online”。
查看更多完整答案,请扫码查看