2025年实验班提优大考卷六年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷六年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷六年级英语上册译林版》

(A)
Good friends
Long long ago, there was a cat and a mouse. They were good friends. They lived together.
One day, a cow came and said, “Hello, my friends. There will be a football match in the forest tomorrow. Do you want to join us? If you win, you'll get a lot of food.”
“Really?” the cat and the mouse were very excited. They wanted to take part in this match. So the cat said to the mouse, “You get up early every day. Please wake me up tomorrow.”
The mouse said, “OK.”
The next day, the mouse got up early. He went to the football match. But he didn't wake up the cat. The mouse won and he ate all the food.
The cat was very angry with the mouse. From then on, when the cat saw the mouse, he always ran after the mouse and wanted to eat the mouse.
根据短文内容,选择正确的答案。(5分)
( )1. ____ lived together. A. The cat and the cow B. The mouse and the cow C. The cat and the mouse
C

( )2. There will be a ____ match in the forest. A. basketball B. football C. table tennis
B

( )3. ____ got up early. A. The cat B. The mouse C. The cow
B

( )4. ____ went to the football match. A. The mouse B. The cat C. The monkey
A

( )5. At last, the cat was ____ with the mouse. A. angry B. nice C. friendly
A
答案: (A)1.C 2.B 3.B 4.A 5.A
1. 根据第一段可知,一只猫和一只老鼠生活在一起。故选 C。
2. 根据“There will be a football match in the forest tomorrow.”可知,有一场足球赛。故选 B。
3. 根据“... the mouse got up early”可知,老鼠起得早。故选 B。
4. 根据倒数第二段可知,老鼠去了足球赛,他没有叫醒猫。故选 A。
5. 根据最后一段第一句可知,猫对老鼠很生气。故选 A。
(一)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(4分)
(
F
)1. Wang Yaping walked in space on Nov. 27th, 2021.
(
F
)2. Wang Yaping walked alone in space.
(
F
)3. Many female astronauts in the world walked in space.
(
T
)4. Wang Yaping's experience(经历) tells us: As long as we work hard towards the goal(目标), we can realize(实现) it some day.
(二)新考法 开放式谈想法 These astronauts did so many important scientific experiments(实验) during their stay in the space station. What do you want to say to them? (2分)
I want to say “You are so great,and we are so proud of you. I also want to be an astronaut. I will study hard.”
答案: (一)1.F 2.F 3.F 4.T
(二)I want to say “You are so great,and we are so proud of you. I also want to be an astronaut. I will study hard.”(答案不唯一)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭