2025年暑假生活河北美术出版社三年级英语冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假生活河北美术出版社三年级英语冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
六、选词填空,补全句子。
1. I ______ (eat, have) some buns and milk for dinner.
2. I’m hungry. I’d like some ______ (juice, fish).
3. My favourite ______ (fruit, vegetable) is bananas.
4. Tommy and Johnny eat a ______ (healthy, clean) lunch together.
5. In the ______ (morning, evening), Lingling and Feifei have breakfast at home.
1. I ______ (eat, have) some buns and milk for dinner.
2. I’m hungry. I’d like some ______ (juice, fish).
3. My favourite ______ (fruit, vegetable) is bananas.
4. Tommy and Johnny eat a ______ (healthy, clean) lunch together.
5. In the ______ (morning, evening), Lingling and Feifei have breakfast at home.
答案:
1. have 2. fish 3. fruit 4. healthy 5. morning
七、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I’m Billy. On weekends, my family and I do different things. On Saturday, my father reads books in the morning. My mother cooks (烹饪) food for us. On Sunday, I usually do my homework first. In the afternoon, I play games with my friends in the park. In the evening, we watch TV together. We all like our weekends very much.
()1. Billy’s father reads books on Saturday morning.
()2. On Sunday, Billy’s mother cooks food for them.
()3. Billy usually does his homework on Sunday.
()4. Billy plays games with his brother in the park.
()5. Billy likes his weekends very much.
I’m Billy. On weekends, my family and I do different things. On Saturday, my father reads books in the morning. My mother cooks (烹饪) food for us. On Sunday, I usually do my homework first. In the afternoon, I play games with my friends in the park. In the evening, we watch TV together. We all like our weekends very much.
()1. Billy’s father reads books on Saturday morning.
()2. On Sunday, Billy’s mother cooks food for them.
()3. Billy usually does his homework on Sunday.
()4. Billy plays games with his brother in the park.
()5. Billy likes his weekends very much.
答案:
1. T 2. F 3. T 4. F 5. T
八、阅读短文,完成下列任务。
My name is Jenny. I go to school from Monday to Friday. Today is Saturday, so I don’t go to school. In the morning, I make my bed, wash my face and brush my teeth. Then I have breakfast. After that, I do my homework. In the afternoon, I clean the room. Then I play with my friends. We go swimming. In the evening, I read a book. At nine o’clock, I go to bed. I am happy!
任务一:根据短文内容,用数字1~5给下列图片排序。

() () () () ()
任务二:根据短文内容,选择正确答案。
()1. It’s ______ today.
A. Monday
B. Friday
C. Saturday
()2. Jenny ______ in the afternoon.
A. cleans the room
B. washes the socks
C. cooks dinner
()3. Jenny and her friends ______.
A. clean the room
B. go swimming
C. read a book
()4. It’s ______. It’s time for Jenny to go to bed.
A. 9:20
B. 9:00
C. 9:30
()5. Jenny doesn’t ______ on Saturday.
My name is Jenny. I go to school from Monday to Friday. Today is Saturday, so I don’t go to school. In the morning, I make my bed, wash my face and brush my teeth. Then I have breakfast. After that, I do my homework. In the afternoon, I clean the room. Then I play with my friends. We go swimming. In the evening, I read a book. At nine o’clock, I go to bed. I am happy!
任务一:根据短文内容,用数字1~5给下列图片排序。
() () () () ()
任务二:根据短文内容,选择正确答案。
()1. It’s ______ today.
A. Monday
B. Friday
C. Saturday
()2. Jenny ______ in the afternoon.
A. cleans the room
B. washes the socks
C. cooks dinner
()3. Jenny and her friends ______.
A. clean the room
B. go swimming
C. read a book
()4. It’s ______. It’s time for Jenny to go to bed.
A. 9:20
B. 9:00
C. 9:30
()5. Jenny doesn’t ______ on Saturday.
答案:
任务一:2 1 4 3 5
任务二:1. C 2. A 3. B 4. B 5. A
任务二:1. C 2. A 3. B 4. B 5. A
查看更多完整答案,请扫码查看