2025年文轩图书暑假生活指导暑五年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年文轩图书暑假生活指导暑五年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
四、阅读表格,补全短文。
| Animals | monkey | elephant | rabbits | bear |
| --- | --- | --- | --- | --- |
| Activities | climb | drink | play | sleep |
I'm Mike. I'm at the 1. ______ now. I see a lot of animals. Look at the monkey. It is 2. ______. The elephant is 3. ______ water. The rabbits are 4. ______ with each other. The bear is so lazy. It's 5. ______. I love animals.
| Animals | monkey | elephant | rabbits | bear |
| --- | --- | --- | --- | --- |
| Activities | climb | drink | play | sleep |
I'm Mike. I'm at the 1. ______ now. I see a lot of animals. Look at the monkey. It is 2. ______. The elephant is 3. ______ water. The rabbits are 4. ______ with each other. The bear is so lazy. It's 5. ______. I love animals.
答案:
1. zoo 2. climbing 3. drinking 4. playing
5. sleeping
5. sleeping
五、阅读短文,完成思维导图。
There are four seasons in a year. They are spring, summer, autumn and winter. Spring is warm. We often go on a picnic. In summer, it's hot. We often go swimming in the sea. It's cool in autumn. It's golden and farmers are busy. We can pick apples in autumn. Winter is cold. In winter, it sometimes snows. We can make a snowman.

There are four seasons in a year. They are spring, summer, autumn and winter. Spring is warm. We often go on a picnic. In summer, it's hot. We often go swimming in the sea. It's cool in autumn. It's golden and farmers are busy. We can pick apples in autumn. Winter is cold. In winter, it sometimes snows. We can make a snowman.
答案:
1. summer 2. cool 3. pick apples
4. winter 5. make a snowman
4. winter 5. make a snowman
六、阅读短文,回答问题。
I'm Alice. I'm from the UK. Today is my mother's thirty-fifth birthday. It's eleven o'clock. My mother is reading a book. I'm cooking beef noodles for her. She likes noodles very much. It's hot today. I will go swimming this afternoon. My favourite season is summer, because I can go swimming every day. My mother doesn't like summer. She likes spring. So she will go to Kunming in summer vacation. The weather is not hot and it often rains in summer in Kunming. I think she will have a good time then.
1. How old is Alice's mother?
______
2. What's Alice doing at 11 o'clock?
______
3. Why does Alice like summer best?
______
4. What will Alice's mother do in summer vacation?
______
5. Is it hot in summer in Kunming?
______
I'm Alice. I'm from the UK. Today is my mother's thirty-fifth birthday. It's eleven o'clock. My mother is reading a book. I'm cooking beef noodles for her. She likes noodles very much. It's hot today. I will go swimming this afternoon. My favourite season is summer, because I can go swimming every day. My mother doesn't like summer. She likes spring. So she will go to Kunming in summer vacation. The weather is not hot and it often rains in summer in Kunming. I think she will have a good time then.
1. How old is Alice's mother?
______
2. What's Alice doing at 11 o'clock?
______
3. Why does Alice like summer best?
______
4. What will Alice's mother do in summer vacation?
______
5. Is it hot in summer in Kunming?
______
答案:
1. Alice's mother is thirty-five.
2. She is cooking beef noodles for her mother.
3. Because she can go swimming every day.
4. Alice's mother will go to Kunming in summer vacation.
5. No, it isn't.
2. She is cooking beef noodles for her mother.
3. Because she can go swimming every day.
4. Alice's mother will go to Kunming in summer vacation.
5. No, it isn't.
查看更多完整答案,请扫码查看