2025年教材全练五年级英语下册鲁科版五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册鲁科版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年教材全练五年级英语下册鲁科版五四制》

一、根据汉语提示选择合适的选项补全单词。
( )1. c ___ n(玉米) A. or B. ar
( )2. sh ___ p(绵羊) A. ee B. oo
( )3. h ___ se(房子) A. au B. ou
( )4. y ___ d(后院) A. ar B. er
( )5. du ___ (鸭子) A. kc B. ck
答案: 1. A 2. A 3. B 4. A 5. B
二、用所给单词的正确形式填空。
1. There are ________ (cow) on the farm.
2. There ________ (be) many sheep there.
3. How many ________ (horse) do you have?
4. Spring ________ (come). Dog is planting potatoes.
5. Cat is ________ (plant) corn.
答案: 1. cows 【解析】此句是there be句型,be是are,主语应是复数。
2. are 【解析】此句是there be句型,时态为一般现在时,主语是复数,be用are。
3. horses 【解析】how many与可数名词复数搭配使用。
4. comes
5. planting 【解析】此句的时态是现在进行时,“am/is/are+动词 -ing形式”是现在进行时的标志,plant的 -ing形式是planting。
三、从B栏找出A栏各句的合适答语。
A
( )1. How many hens do you have?
( )2. Is there a farm in the village?
( )3. How does Jenny go to the park?
( )4. What does he do after school?
( )5. Are there any cows?
B
A. He often helps his father do housework.
B. By bike.
C. Yes, there is.
D. No, there aren’t.
E. Thirteen.
答案: 1. E 2. C 3. B 4. A 5. D
四、阅读短文,完成任务。
My name is Mike. I go to school from Monday to Friday. I go to school by school bus, because my home is far from my school. I always visit my grandparents at the weekend. They live in a small village. There is a mountain behind the village. There are trees and flowers beside the mountain. There is a river in front of the mountain. My grandparents have a farm there. They have six goats on the farm. I always help them feed the goats.
(一)根据短文内容回答问题。
1. How does Mike go to school?
______________________________
2. Is Mike’s home far from his school?
______________________________
3. Do Mike’s grandparents have a farm?
______________________________
4. How many goats do Mike’s grandparents have?
______________________________
(二)根据短文内容用1~5给图片排序。

答案: (一)(仅供参考)
1. By school bus. 【解析】由“My name is Mike.”“I go to school by school bus, because my home is far from my school.”可知。
2. Yes,it is. 【解析】由“I go to school by school bus, because my home is far from my school.”可知。
3. Yes, they do. 【解析】由“My grandparents have a farm there.”可知。
4. Six. 【解析】由“They have six goats on the farm.”可知。
(二)(先横后竖)4 1 5 3 2

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭