第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
4. There are ________ dinosaurs over there.
5. The dinosaur is 21 metres ________.
八、给下列问句选择恰当的答句。(10 分)
( ) 1. How tall is your brother?
( ) 2. Who is heavier than you?
( ) 3. What size are your shoes?
( ) 4. How heavy is he?
( ) 5. Is Chen Jie taller than Mike?
A. He is 49 kilograms. B. Amy. C. Yes, she is. D. He is 1.70 metres. E. Size 36.
九、阅读短文,判断下列各题的正(T)误(F)。(10 分)
Hello, I'm Cathy. I have two good friends. They are Anna and Shally. Anna is twelve years old. Shally is eleven years old. Anna is heavier than Shally, but Shally is taller than Anna. I am shorter than them, but my hair is longer than theirs. We all like singing. We often get together and sing some English songs.
( ) 1. Anna is older than Shally.
( ) 2. Shally is thinner than Anna.
( ) 3. Anna is taller than Shally.
5. The dinosaur is 21 metres ________.
八、给下列问句选择恰当的答句。(10 分)
( ) 1. How tall is your brother?
( ) 2. Who is heavier than you?
( ) 3. What size are your shoes?
( ) 4. How heavy is he?
( ) 5. Is Chen Jie taller than Mike?
A. He is 49 kilograms. B. Amy. C. Yes, she is. D. He is 1.70 metres. E. Size 36.
九、阅读短文,判断下列各题的正(T)误(F)。(10 分)
Hello, I'm Cathy. I have two good friends. They are Anna and Shally. Anna is twelve years old. Shally is eleven years old. Anna is heavier than Shally, but Shally is taller than Anna. I am shorter than them, but my hair is longer than theirs. We all like singing. We often get together and sing some English songs.
( ) 1. Anna is older than Shally.
( ) 2. Shally is thinner than Anna.
( ) 3. Anna is taller than Shally.
答案:
七、4. more 解析:more意为“更多的”,修饰可数名词复数dinosaurs,意为“那边有更多恐龙”。
5. tall 解析:“数词+metres+形容词”表示高度,tall意为“高的”,符合“这只恐龙21米高”的语境。
八、1. D 解析:问句询问“你哥哥多高?”,D选项“He is 1.70 metres.”回答身高,故选D。
2. B 解析:问句询问“谁比你重?”,B选项“Amy.”回答人物,故选B。
3. E 解析:问句询问“你的鞋多大尺码?”,E选项“Size 36.”回答尺码,故选E。
4. A 解析:问句询问“他多重?”,A选项“He is 49 kilograms.”回答重量,故选A。
5. C 解析:问句是一般疑问句“陈洁比迈克高吗?”,C选项“Yes, she is.”是肯定回答,故选C。
九、1. T 解析:由“Anna is twelve years old. Shally is eleven years old.”可知Anna(12岁)比Shally(11岁)年长,表述正确。
2. T 解析:由“Anna is heavier than Shally”可知Anna比Shally重,即Shally比Anna瘦,表述正确。
3. F 解析:由“but Shally is taller than Anna”可知Shally比Anna高,并非Anna比Shally高,表述错误。
5. tall 解析:“数词+metres+形容词”表示高度,tall意为“高的”,符合“这只恐龙21米高”的语境。
八、1. D 解析:问句询问“你哥哥多高?”,D选项“He is 1.70 metres.”回答身高,故选D。
2. B 解析:问句询问“谁比你重?”,B选项“Amy.”回答人物,故选B。
3. E 解析:问句询问“你的鞋多大尺码?”,E选项“Size 36.”回答尺码,故选E。
4. A 解析:问句询问“他多重?”,A选项“He is 49 kilograms.”回答重量,故选A。
5. C 解析:问句是一般疑问句“陈洁比迈克高吗?”,C选项“Yes, she is.”是肯定回答,故选C。
九、1. T 解析:由“Anna is twelve years old. Shally is eleven years old.”可知Anna(12岁)比Shally(11岁)年长,表述正确。
2. T 解析:由“Anna is heavier than Shally”可知Anna比Shally重,即Shally比Anna瘦,表述正确。
3. F 解析:由“but Shally is taller than Anna”可知Shally比Anna高,并非Anna比Shally高,表述错误。
查看更多完整答案,请扫码查看