Ⅰ.写出下列单词的比较级形式。
1. windy ________
2. thin ________
3. hot ________
4. fat ________
5. small ________
6. strong ________
7. heavy ________
8. angry ________
9. sunny ________
10. funny ________
11. sad ________
12. easy ________
1. windy ________
2. thin ________
3. hot ________
4. fat ________
5. small ________
6. strong ________
7. heavy ________
8. angry ________
9. sunny ________
10. funny ________
11. sad ________
12. easy ________
答案:
1.windier 2.thinner 3.hotter 4.fatter 5.smaller 6.stronger 7.heavier 8.angrier 9.sunnier 10.funnier 11.sadder 12.easier
( )1. I'm 45 kilograms. The dinosaur is ______ than me.
A. heavy
B. light
C. heavier
A. heavy
B. light
C. heavier
答案:
C [解析]根据“than”可知,用比较级heavier。
( )2. Talk ______ the changes in your friends.
A. in
B. about
C. on
A. in
B. about
C. on
答案:
B [解析]talk about“谈论”为固定短语。
( )3. The sun ______ down every day.
A. go
B. going
C. goes
A. go
B. going
C. goes
答案:
C [解析]根据“every day”可知,用一般现在时。“The sun”是单数,故用goes。
( )4. Mike and his family ______ going on a trip.
A. are
B. am
C. is
A. are
B. am
C. is
答案:
A [解析]根据“Mike and his family”可知,谓语动词用复数。
( )5. ______ is older, your father or your mother?
A. Whose
B. Who
C. Who's
A. Whose
B. Who
C. Who's
答案:
B [解析]根据“your father or your mother”可知,询问是爸爸还是妈妈,用who。
( )1. 你想知道小丽鞋子的大小,应该这样问:
A. What big are your shoes?
B. What size are your shoes?
C. Are your shoes big or small?
A. What big are your shoes?
B. What size are your shoes?
C. Are your shoes big or small?
答案:
1.B
( )2. 你和同学在操场上玩,你想知道树有多高时,应该这样问:
A. How tall is the tree?
B. How large is the tree?
C. How heavy is the tree?
A. How tall is the tree?
B. How large is the tree?
C. How heavy is the tree?
答案:
2.A
( )3. 同学们总喜欢多交朋友,当你想告诉别人陈杰比你大时,应该这样说:
A. Chen Jie is younger than I.
B. Chen Jie is old.
C. Chen Jie is older than me.
A. Chen Jie is younger than I.
B. Chen Jie is old.
C. Chen Jie is older than me.
答案:
3.C
( )4. 当别人问你喜欢哪件裙子时,你想说你喜欢那件长一点的时,你应该说:
A. I don't like the short one.
B. I like the longer one.
C. I like the short one.
A. I don't like the short one.
B. I like the longer one.
C. I like the short one.
答案:
4.B
( )5. 在你和小菲一起玩英语对话游戏时,你想告诉她:你比她重3公斤,你应该这样说:
A. I'm 3 kilograms heavier than you.
B. I'm 3 kilograms heavier than yours.
C. I'm 3 kilograms heavy than you.
A. I'm 3 kilograms heavier than you.
B. I'm 3 kilograms heavier than yours.
C. I'm 3 kilograms heavy than you.
答案:
5.A
Ⅳ.任务型阅读。
My name's Josh. I am 12 years old. I have many friends. Most of them are as old as me. Some are older. Some are younger.
Mike is my best friend. We are in the same class. He's a good boy. He is very kind. He always helps me. Mike is 11 years old. He is younger and shorter than me. He likes sports. He does morning exercises every day. After classes, we play football together. He's good at it. Sometimes he goes swimming with his father. So he is much stronger than me. In the future, maybe he will be taller than me.
(一)阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. My friends are all older than me.
( )2. Mike is my little brother.
( )3. Mike always does morning exercises.
( )4. Mike often plays football with Josh.
( )5. Mike is taller than Josh.
(二)阅读短文,回答下列问题。
6. How old is Mike?
______________________________
7. Who is stronger, Mike or Josh?
______________________________
My name's Josh. I am 12 years old. I have many friends. Most of them are as old as me. Some are older. Some are younger.
Mike is my best friend. We are in the same class. He's a good boy. He is very kind. He always helps me. Mike is 11 years old. He is younger and shorter than me. He likes sports. He does morning exercises every day. After classes, we play football together. He's good at it. Sometimes he goes swimming with his father. So he is much stronger than me. In the future, maybe he will be taller than me.
(一)阅读短文,判断正(T)误(F)。
( )1. My friends are all older than me.
( )2. Mike is my little brother.
( )3. Mike always does morning exercises.
( )4. Mike often plays football with Josh.
( )5. Mike is taller than Josh.
(二)阅读短文,回答下列问题。
6. How old is Mike?
______________________________
7. Who is stronger, Mike or Josh?
______________________________
答案:
(一)1.F [解析]根据“Most of them are as old as me. Some are older. Some are younger”可知,乔希的朋友大多数和他一样大,有的比他大,有的比他年轻,而不是都比乔希年纪大。2.F [解析]根据“Mike is my best friend”可知,迈克是乔希最好的朋友,不是乔希的弟弟。3.T [解析]根据“He does morning exercises every day”可知,迈克每天都做早操,即:总是做早操。4.T [解析]根据“After classes,we play football together”可知,下课后,迈克经常和乔希踢足球。5.F [解析]根据“He is younger and shorter than me”可知,迈克比乔希矮,而不是比乔希高。(二)6.He is 11 years old. [解析]根据“Mike is 11 years old”可知,迈克十一岁。7.Mike. [解析]根据“So he is much stronger than me”可知,迈克比乔希强壮。
查看更多完整答案,请扫码查看