2025年精彩三年中考英语人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年精彩三年中考英语人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年精彩三年中考英语人教版浙江专版》

,题目内容结束处加
答案:
,在整个大题的最后一道小题结束处加
答案:
,在整个大题的最后一道小题结束处加
答案:
,题目内容结束处加
答案:
1. 各段主旨句归纳法
[2024·杭州西湖模拟C篇]
Do you notice a lot of ads for things that you like when you are online? That’s because companies use targeted advertising(定向广告) to advertise products and services to people. How do advertisers know what you like? They collect data(数据), or information, from you.
One kind of data that they collect is called clickstream data. This is information about the websites that you visit. Do you visit a lot of sites about health and exercise? Then you probably see a lot of ads for gyms and exercise clothes.
Another kind of useful data is search data. This is information about what you look for on a search engine(引擎). Studies show that over 90 percent of adults use search engines. When you do an online search, targeted ads appear next to your normal search results. For example, if you search for “toys”, you’ll see ads for toy stores, children’s products, or toy reviews on websites you visit.
A third kind of data that companies use is purchase data. This is information about what you buy. Companies find out what you buy online and try to sell you similar products. For example, if you buy a book and a pair of shoes, you might see both book ads and shoe ads.
A fourth kind of information is profile data. This is usually information you put on social networks like Weibo and Douyin. It often includes your age, your city, your favorite books and music, and your other interests. Companies collect information about you and make sure you see ads for people of your age and with your interests. For example, a 20 - year - old man who lives in Hangzhou and enjoys playing the guitar will see ads for music stores in Hangzhou.
Is this kind of targeted advertising good or bad? Some people think it’s great. Other people think it’s always a bad idea. According to them, it’s never OK to collect personal information about people. What do you think?
26. What does this text mainly talk about?
A. The advantages of targeted advertising.
B. The risks of sharing personal information.
C. The importance of online shopping.
D. The kinds of data often used in advertising.
试做:26. ________
26题解题指导:
■快速浏览全文,获得文本大意。本文主要介绍了公司如何通过收集不同类型的数据进行精准广告投放。
■阅读问题,关注段落主旨句。
第二段第一句:One kind of data that they collect is called clickstream data.
第三段第一句:Another kind of useful data is search data.
第四段第一句:A third kind of data that companies use is purchase data.
第五段第一句:A fourth kind of information is profile data.
■根据第一段最后两句“How do advertisers know what you like? They collect data (数据), or information, from you.”和第二至五段的主题句可知,本文主要介绍在用于定向广告中的数据收集的类型。故选D。
答案:

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭