新课堂同步学习与探究九年级英语上学期人教版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新课堂同步学习与探究九年级英语上学期人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(
B
)11. We can learn from the first paragraph that _______.
A. most European countries have slow and relaxing lifestyles
B. the lifestyle in Italy isn't much like that of the other countries in Europe
C. Italians enjoy chatting over a cup of tea and long dinners
D. Italians love to walk in the middle of the night
答案:B
解析:第一段开头“Compared with other European countries, lifestyle in Italy is slower and more relaxing in its own way.”表明意大利的生活方式与其他欧洲国家不太一样,A选项“most European countries”错误;C选项是“coffee”不是“tea”;D选项文中是“go out for a walk in the middle of the day”,不是“night”,所以选B。
(
D
)12. What does the writer want to tell us in the second paragraph?
A. Italians like simple life and drink lots of coffee and eat beans.
B. Italians can't spend a day without their parents.
C. Italians will never go to another country because they will miss their children.
D. Family is more important to Italians than any other things.
答案:D
解析:第二段开头“Family is important to Italians. They can't think of spending a day without asking about their parents or children, and a weekend without a family lunch or dinner.”强调了家庭对意大利人的重要性,D选项符合,A选项“eat beans”未提及,B、C选项过于绝对且不符合文意,所以选D。
(
A
)13. Which of the following sports is loved most by Italians?
A. Football.
B. Basketball.
C. Volleyball.
D. Rugby.
答案:A
解析:文中明确提到“Sport is a very important part in the lives of many Italians. Football is their favourite sport.”,所以意大利人最喜欢的运动是足球,选A。
(
C
)14. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Italians love to spend national holidays, but there aren't so many.
B. Italians never talk about politics with their family.
C. Italians like drinking coffee after every meal.
D. Soccer is not very popular in Italy.
答案:C
解析:A选项文中“Italian calendar is filled with national holidays”表明有很多国家假日;B选项“Topics are usually about family, football and politics”说明会聊政治;C选项“A cup of coffee after every meal is a must.”正确;D选项“Football is their favourite sport.”说明足球很受欢迎,所以选C。
(
B
)15. What's the passage mainly about?
A. Italian family.
B. Italian life.
C. Italian sport.
D. Italian history.
答案:B
解析:文章从生活方式(咖啡、聊天)、家庭、运动、历史事件和假日等多个方面介绍了意大利人的生活,所以主要关于意大利生活,选B。