精英家教网 > 练习册解析答案 > 培优讲练中职英语 > 第13页解析答案
培优讲练中职英语

培优讲练中职英语

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册培优讲练中职英语答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

三、阅读理解
Dear Mary,
Long time no see. I miss you so much.
I enjoy studying in America and I have made many new friends here. They are very friendly. From Monday to Friday, we have English, math, art and P.E. in the morning. I like art and P.E. because they're interesting and they help me relax. I don't like math. It's too boring. At noon, I usually have lunch at school because I live far from school. In the afternoon, we only have two classes, Chinese and Computer Science. After school, my friends and I like to play basketball on the playground. And then we go home by school bus.
We don't have classes on weekends. So we can have fun with our friends. We often go to the park and sometimes we go to the movies in the evening. We see movies twice a month.
Hope to hear from you soon.
Yours,
Li Hua
(1)This letter is written to
A
.
A. Mary
B. Li Hua
C. London
D. Jackie Chan
(2)In this letter, Li Hua tells Mary about her
B
.
A. family
B. school life
C. job
D. activities
(3)Li Hua has
D
classes a day on weekdays.
A. no
B. four
C. two
D. six
(4)Li Hua
C
after school.
A. walks home
B. sees movies
C. plays basketball
D. goes to park
(5)Li Hua and his friends see movies
C
.
A. every day
B. three times a week
C. twice a month
D. once a month
答案:1. A
解析:细节理解题。根据信的开头“Dear Mary”可知,这封信是写给Mary的。
2. B
解析:主旨大意题。信中主要讲述了Li Hua在美国的学习生活,包括课程、课外活动、周末安排等,属于学校生活。
3. D
解析:细节理解题。根据“From Monday to Friday, we have English, math, art and P.E. in the morning... In the afternoon, we only have two classes...”可知,上午4节课,下午2节课,共6节课。
4. C
解析:细节理解题。根据“After school, my friends and I like to play basketball on the playground.”可知,放学后Li Hua打篮球。
5. C
解析:细节理解题。根据“We see movies twice a month.”可知,他们一个月看两次电影。