精英家教网 > 练习册解析答案 > 学习力提升八年级英语人教版 > 第9页解析答案
学习力提升八年级英语人教版

学习力提升八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册学习力提升八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Ⅵ. 阅读理解
A
In the morning, we went on a trip to Green Nature Park. It was such a sunny day that we kept singing and talking happily on the way.
However, in the afternoon, when we finished our picnic at one o'clock, it was dark and windy. Soon, there was a storm. Unluckily, none of us brought an umbrella. We ran about but we could find no place to hide.
Twenty minutes passed and it was still raining. There were hours to go before we reached the campsite (野营地). It was even worse that our small compass (指南针) showed that we went the wrong way. We had lost our way!
We had to make a quick decision as it was raining heavily. Chris said we could put up a tent to hide in, so Mary and Tom helped to do it. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we couldn't light the fire, as everything was wet. We had to wait inside the tent. At about five o'clock, it stopped raining.
We decided to give up the trip because all of us had been very tired. This trip may not be very successful but we know each other better. And the most important thing I've learned from this trip is the importance of teamwork.
( )1. The writer was happy at the beginning of the trip because ______.
A. they brought umbrellas
B. it was a sunny day
C. they reached the campsite quickly
D. they found a good place for picnic
( )2. What happened in the afternoon?
A. They enjoyed a beautiful view.
B. They had a great picnic.
C. A storm came and they lost their way.
D. They found a place to hide from the rain.
答案:1. B
解析:根据第一段“It was such a sunny day that we kept singing and talking happily on the way.”可知因为天气晴朗,选B。
2. C
解析:根据第二段“Soon, there was a storm.”和第三段“We had lost our way!”可知下午暴风雨来了,他们迷路了,选C。