新编基础训练八年级英语外研版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新编基础训练八年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅱ. 阅读理解 [人与自我·把握自我] In fact, everyone has something special and different. Do you want to learn how to be yourself? Here are some suggestions. Appreciate (欣赏) what you have done. Everyone has different talents (才能) which can help to make the world become a better one. Remember you don't need to satisfy everyone. No matter what others think of you, just be yourself. Always make friends with people who make you feel better about yourself. Good friends enjoy being with you, not because you are like them, but because you are yourself. The value of your family is to give you what you really need. Maybe you can't get help when you have small problems. But when you meet big problems, your family will always be with you. Sticking to your dream can make you braver and stronger. On the way of achieving your dream, you must know who you are and what you want. Even though you can't achieve it, you'll find you are better and you can still live a normal life. In a word, you are the only one. Accept yourself and be yourself. ( )11. How many suggestions are there in the text? A. Five. B. Four. C. Three. D. Two. ( )12. According to the text, who should we make friends with? A. People who make us feel better about ourselves. B. People who have much money. C. People who have the same interest as us. D. People who like doing sports. ( )13. What is the value of our family according to the text? A. To spend too much time with us. B. To give us everything we want. C. To give us what we really need. D. To teach us how to get on well with others. ( )14. What does the underlined word "it" in paragraph 5 refer to (指的是)? A. Your dream. B. Your life. C. Your age. D. Your job. ( )15. Which of the following is the best title for the text? A. How to Make More Money B. How to Get on Well with Others C. Some Suggestions on How to Be Yourself D. How to Make More Friends
答案:11. B
解析:文本中明确提到的建议有:Appreciate what you have done.(欣赏自己所做的);Always make friends with people who make you feel better about yourself.(和让自己感觉更好的人交朋友);The value of your family is to give you what you really need.(家庭的价值);Sticking to your dream...(坚持梦想)。共4条建议。故选B。
12. A
解析:由原文“Always make friends with people who make you feel better about yourself”可知,应和让自己感觉更好的人交朋友。故选A。
13. C
解析:由原文“The value of your family is to give you what you really need”可知,家庭的价值是给我们真正需要的东西。故选C。
14. A
解析:由上文“Sticking to your dream can make you braver and stronger. On the way of achieving your dream...”可知,“it”指代“your dream”。故选A。
15. C
解析:文本主要围绕“如何做自己”给出了几点建议,C选项“Some Suggestions on How to Be Yourself”最符合主旨。故选C。
Ⅲ. 回答问题 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。 Once an unhappy young man came to an old man because he was very sad. He asked how to be happy. The old man told the unhappy young man to put a small bag of salt into a glass of water and then drink it. "How does it taste?" the old man asked. "Terrible," answered the young man. The old man smiled and asked the young man to take another small bag of salt and put it into the river. They walked without any words to the river and the young man put the salt into the river. Then the old man said, "Now drink the water from the river." The young man did so and the old man asked, "How does it taste?" "Nice!" answered the young man. "Can you taste the salt?" asked the old man. "No," said the young man. The old man took the young man's hands and said, "The pain (痛苦) of life is the salt; no more, no less. It is always the same. The only thing you can do is to be a person like a river, not a glass of water!" 16. Why did the young man come to see the old man? (不超过5个词)
答案:To be happy./He was sad.
解析:由原文“Once an unhappy young man came to an old man because he was very sad. He asked how to be happy”可知,年轻人来看老人是为了变得快乐/因为他很伤心。
17. Where did they go after the young man tasted the terrible water from the glass? (不超过5个词)
答案:To the river.
解析:由原文“They walked without any words to the river”可知,他们去了河边。
18. What is salt like according to the old man? (不超过5个词)
答案:The pain of life.
解析:由原文“The pain of life is the salt”可知,老人认为盐就像生活的痛苦。