金椰风新课程同步练六年级英语外研版
注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册金椰风新课程同步练六年级英语外研版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
八、阅读理解。根据短文内容,选择正确的答案。
Hello! I'm Daming. Last week I went to visit the Huangshan Mountain and the West Lake with my friends. We went there on Saturday and came back on Friday. The Huangshan Mountain is in Anhui and the West Lake is in Hangzhou. First we went to the Huangshan Mountain by plane. We stayed there for three days. The Huangshan Mountain is very high and beautiful. We climbed the mountain and took some photos. Then we went to the West Lake by bus. It took us three hours to get there. We walked along the lake and rowed a boat on the lake. We took some photos, too. There were lots of people there. Many people go to visit the West Lake every day. We really had a lovely time last week.
(
B
)1. The Huangshan Mountain is in _______.
A. Hangzhou
B. Anhui
C. Zhejiang
(
C
)2. Daming went to Hangzhou from Huangshan by _______.
A. plane
B. train
C. bus
(
A
)3. Daming _______ in Hangzhou.
A. rowed a boat
B. climbed mountains
C. swam
(
B
)4. Daming stayed in Anhui for _______.
A. seven days
B. three days
C. three hours
(
C
)5. Daming and his friends were _______ last week.
A. sad
B. tired
C. happy
答案:1. B
解析:短文提到“The Huangshan Mountain is in Anhui”,所以黄山在安徽,选B。
2. C
解析:文中说“Then we went to the West Lake by bus”,西湖在杭州,所以从黄山去杭州是乘公交车,选C。
3. A
解析:关于杭州的活动有“We walked along the lake and rowed a boat on the lake”,所以在杭州划船了,选A。
4. B
解析:明确提到“We stayed there for three days”,“there”指黄山所在的安徽,所以待了三天,选B。
5. C
解析:最后一句“We really had a lovely time last week”,“lovely time”表明很开心,选C。