精英家教网 > 练习册解析答案 > 精准导学案英语基础模块1 > 第20页解析答案
精准导学案英语基础模块1

精准导学案英语基础模块1

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册精准导学案英语基础模块1答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

阅读理解 B
A few years ago, my sister-in-law started to feel concerned about her teenage daughter. What was she doing after school? Where was she spending her time? My niece was an excellent student,and took part in all kinds of after-class activities. Even so, her mum decided to put a tracking app on the kid's phone.
At first, this made my sister-in-law “feel better”. Then the good situation suddenly ended. She recalled,“I found out that she was in a place where she said she wasn't. I went out in the middle of the night and found her walking without shoes in the middle of the street with some friends.” Things went quickly downhill for the mother and the daughter after that.
With 73% of teens having their own smart phones now,according to a new study,more and more of their parents are facing the question: to spy or not?
Ana Homayoun,founder of Green Ivy Educational Consulting,has advised many parents and their kids about this. “I've found teens are more receptive to tracking apps when they are included as part of a family use agreement to improve safety than when they are placed as a secret tool to watch them,” she said. Mark Bell,a father of a teenage girl,said,“We don't have tracking apps,but we have set some ground rules that my daughter must follow in exchange for us providing a smartphone.” For example,his daughter must “friend” him on social media accounts so that he can review posts,and must share all passwords.
When you're trying to build trust,you need to create an environment that encourages it. So,to win their trust,you need to always be straight with your children. “Parents must let children know how and when they'll be watching them,” said Doctor Paul Weigle. If they're not open about it,he warns,it can “greatly damage the relationship between parents and children”.
( )6. Why did the author's sister-in-law use the tracking app?
A. She was interested in new apps. B. She was worried about her daughter. C. She wanted to know about after-class activities. D. She wanted to teach her daughter about the app.
( )7. What can we learn about today's children from Homayoun?
A. They doubt family use agreements. B. They are worried about online safety. C. They welcome the use of tracking apps. D. They dislike being spied on secretly with tracking apps.
( )8. According to Paragraph 4,Bell's daughter ______.
A. kept him out of her online groups B. developed some bad online habits C. allowed him to know her online behavior D. wanted to put a tracking app on her phone
( )9. What should parents do before using a tracking app according to Weigle?
A. Tell the kid about it. B. Check the kid's phone. C. Teach the kid how to use it. D. Advise the kid to use his or her phone less.
( )10. What's the attitude of the writer according to the passage?
A. Negative. B. Indifferent. C. Objective. D. Sad.
答案:6.B 解析:由第一段“started to feel concerned about her teenage daughter”可知,她担心女儿,选B。
7.D 解析:Homayoun提到青少年更接受作为家庭协议一部分的追踪应用,而非秘密监视工具,说明他们不喜欢被秘密监视,选D。
8.C 解析:Bell的女儿在社交媒体上加他为好友并分享密码,允许他了解自己的在线行为,选C。
9.A 解析:Weigle说“Parents must let children know how and when they'll be watching them”,即使用前告诉孩子,选A。
10.C 解析:作者客观陈述了追踪应用的使用情况、专家观点等,没有明显的主观态度,选C。