The USA
Well,imagine how my sister felt when she went off for the first time to New York for a business trip. After a fey days she was still amazed at how friendiy everyone was to her until she took a taxi back to her hotel one night. First she gave just the name of the hotel,but when asked she said the address too. Then she was asked how to get there,but of course she didn’t know. Imagine how frightened she was when the driver started shouting at her for not knowing the way.
The UK
A friend was in London for a conference. He took a taxi and there were no problems: the driver knew the way and was very cheerful. The problem started when he realised he had stupidly left his laptop on the back seat!He called the company up and,in a panic,went straightaway to their Lost and Found office. He was over the moon to find the laptop waiting for him,and then very surprised that it was one of 2 ,900 left in taxis over the past six months!
Tunisia
Well,my brother took a Mediterranean cruise (巡游) one summer and had a day in Tunis. He spent most of the afternoon in the Medina buying presents when he suddenly realised he’d completely lost track of time and there was only half an hour before the ship left the port. There had been loads of yellow taxis in the centre so he wasn’t too bothered until he stood on the pavement and waited for one to appear — and of course there wasn’t a single one in sight!Nothing!He questioned a passer-by who explained that the cost for the taxi ride goes up in the evening so the taxi drivers disappear until they can charge higher prices!Luckily for my brother the man then offered to give him a lift and he caught the boat on time!
21. What was the author's sister's trip by taxi in the USA like?
A. Unpleasing and scary.
B. Tiring but impressive.
C. Relaxing and exciting.
D. Interesting but strange.
22. The underlined part “over the moon” in Paragraph 2 can best be replaced by “ ”.
A. very happy B. extremely sad
C. quite surprised D. pretty annoyed
23. Why couldn’t the author's brodier find 汪 taxi?
A. Because it was too late.
B. Because the weather was bad.
C. Because he didn't know how to call a taxi.
D. Because the taxi drivers disappeared on purpose.
24. What do the three stories have in common?
A. They are all about taking a taxi.
B. They are all about business trips.
C. They are all about great services.
D. They are all about the author’s family.
(旅游与交通)
本文是记叙文。文章讲述了作者的亲戚朋友乘坐出租车的经历。
21. A.细节理解题。由第一段末的 Imagine how frightened ... the way 知。
22. A.词义猜测题。作者的朋友找到 丢失的笔p本电脑应该感到很高兴。
23. D.细节理解题。由最后一段中的 the cost for the taxi ride goes up ... higher prices可知,出租车司机们为 了等到傍晚賺更多的钱故意消失了。
24. A.推理判断题。三个小故事都是 关于乘坐出租车的经历,故A项正确。