We’re always being sent contributions(稿件) for our popular laughter, The Best Medicine Section. Some of the jokes are obvious winners. Some of the jokes are ancient, which are unfit for public consumption or just don’t make the grade(符合要求). And then there are the rest: the jokes that get our editor scratching his chin and wondering, “Is this one good enough to print? ” Now you can help him choose. We’ve picked five jokes from the “Maybe” pile. Vote for the one you think is the best. The top-rated joke as of July 20, 2012 will be published in the magazine—and net its author $150.
(1)
A boy goes to a bookshop with his birthday money and chooses a book titled Advice to Young Mothers. “Why would you want this book? ” the assistant asks him.
“Because I collect moths(飞蛾). ” the boy explains.
Derek Blew, Lane Cove, NSW
(2)
Father: “So you want to be my son-in-law? ”
Young man: “Actually I don’t, but I want to marry your daughter and I don’t see how I can avoid it. ”
Kimberley McEwan, southland, NZ
(3)
How many politicians does it take to change a light bulb(灯泡)?
None. They only promised they would do it.
Lisa Bluthal, Umina Beach, NSW
(4)
A couple of country boys driving a semitrailer(半拖车) down the highway come to a bridge with a sign saying: “Clearance 3. 1 metres. ” They stop, take out a tape measure and find the truck is 3. 5 metres high. “I don’t see any police around, ” one says. “Let’s go for it. ”
Loretta Fonseca, Otago, NZ
(5)
There are only two people who really know how to run this country. Sadly, one is cutting hair and the other is driving a taxi.
James White, Belmont, NSW
Click here for Poll Archives(投票档案).
71. The writer’s purpose in writing the passage is to________ .
A. ask readers to judge which joke is the best
B. provide readers with some jokes for entertainment
C. collect contributions for a magazine
D. show us laughter is the best medicine
72. What do the underlined words (in the first paragraph) mean?
A. Jokes which are obvious winners.
B. Jokes which don’t make the grade.
C. Laughter and The Best Medicine Section.
D. Jokes that the editor isn’t sure of printing.
73. We can learn from the first joke that________ .
A. the book is very popular with readers
B. the assistant is very embarrassed
C. the boy misunderstands the title of the book
D. the boy wants to buy the book for his mother
74. What can we infer from the jokes?
A. The young man doesn’t want to marry the girl. (Joke 2)
B. Politicians seldom keep their promises. (Joke 3)
C. The boys often break traffic rules. (Joke 4)
D. People in that country live a happy life. (Joke 5)
75. The passage can most probably be found________ .
A. on the Internet B. in a newspaper
C. in a story book D. in a magazine
71.【解析】选A。主旨大意题。从第一段倒数第二句Vote for the one you think is the best. 知本文是向读者征求建议。
72.【解析】选D。词义猜测题。“我们从候选的笑话中选出五个”,故划线词词义应是D项:编辑不能确定的笑话。
73.【解析】选C。推理判断题。这个笑话的幽默之处在于小男孩把书中的Mothers误解为Moth+ers,即研究或搜集飞蛾的人,故选C。
74.【解析】选B。推理判断题。第三个笑话说的是“换一个灯泡需要多少个政客?他们只是承诺(而不付诸行动)”。由此可推断出其言外之意是政治家很少兑现他们的承诺。故选B。
75.【解析】选A。推理判断题。由文末的 Click here for Poll Archives. 可知,本文应来自网站。故选A。