2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第79页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
一、补全对话(有两个多余选项)。
阅读下面的对话,从每题所给的七个选项中选出最佳答案完成对话。
(A:Amy B:Bob)
A:Hi, Bob! I’m going to Japan as an exchange student next month. I’m a little nervous. I know different countries have different customs. 1.
B:Don’t worry, Amy! I’ve been there before. 2.
A:Oh, like we do in China? But I heard there are some special rules about bowing.
B:Yes. 3.
A:Got it. Are there any other important customs I should know?
B:4.
A:Really? That’s interesting! In my mind, it’s not polite to make noises during a meal. 5.
B:Exactly! Also, when you visit a Japanese family, you are supposed to take off your shoes before entering the house.
A:Thank you so much, Bob! Your advice is really helpful.
B:You’re welcome. Have a good time in Japan!
A. The deeper you bow, the more polite you will be.
B. I can give you some advice.
C. What should I pay attention to?
D. Well, you are expected to make noises while eating noodles.
E. It’s quite different from our custom.
F. We should shake hands with each other.
G. You should arrive later than the agreed time.
阅读下面的对话,从每题所给的七个选项中选出最佳答案完成对话。
(A:Amy B:Bob)
A:Hi, Bob! I’m going to Japan as an exchange student next month. I’m a little nervous. I know different countries have different customs. 1.
C
B:Don’t worry, Amy! I’ve been there before. 2.
B
In Japan, you are supposed to bow when you meet people for the first time.A:Oh, like we do in China? But I heard there are some special rules about bowing.
B:Yes. 3.
A
And it is bad manners to visit someone’s house without calling first.A:Got it. Are there any other important customs I should know?
B:4.
D
It shows that you enjoy the food.A:Really? That’s interesting! In my mind, it’s not polite to make noises during a meal. 5.
E
B:Exactly! Also, when you visit a Japanese family, you are supposed to take off your shoes before entering the house.
A:Thank you so much, Bob! Your advice is really helpful.
B:You’re welcome. Have a good time in Japan!
A. The deeper you bow, the more polite you will be.
B. I can give you some advice.
C. What should I pay attention to?
D. Well, you are expected to make noises while eating noodles.
E. It’s quite different from our custom.
F. We should shake hands with each other.
G. You should arrive later than the agreed time.
答案:
1. C 2. B 3. A 4. D 5. E
二、阅读理解。
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Different countries have different customs. When you are in different countries, you should follow the customs there. In China, you are not supposed to start eating first if there are older people at the table.
Very often people who travel to the United States forget to tip. It is usual to tip waiters, taxi drivers and porters who help carry your bags at a train station, an airport or in a hotel. Waiters expect to get a fifteen percent tip on the cost of your meal. Taxi drivers expect about the same amount.
In England, you can see people standing in line almost everywhere, at the bus stop, in a bank, in the post office, in the doctor’s waiting room and so on. So when you are in the UK, make sure to wait in a queue even if there are only two of you. It’s a good idea to talk about the weather there. It’s a favorite subject of conversations with the British.
In Spain, it’s a good idea to have a light meal in the afternoon if someone invites you for dinner. People have dinner very late, and restaurants do not usually open until 9:00 p. m.
In Saudi Arabia, men kiss one another on the cheek(脸颊). Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to do the same.
In Japan, people usually give personal or business cards to each other when they meet for the first time. When a person gives you a card, don’t put it into your pocket soon. The person expects you to read it before you put it away.
Don’t forget to be careful of your body language when you express something in conversations. A kind of body language that is acceptable in one culture may be impolite in another.
1. Which of the following Chinese table manners is mentioned in Paragraph 1?
A. Let the older people start eating first.
B. Don’t stick your chopsticks into your food.
C. Put your food on a plate or in a bowl.
D. Don’t point at anyone with your chopsticks.
2. According to Paragraph 2, when you eat in a restaurant in the US and the cost of your meal is 120, you’re supposed to leave
A. 24 B. 18 C. 15 D. 12
3. The underlined word “queue” in Paragraph 3 most probably means “
A. a line of people B. a kind of weather
C. a traffic sign D. a public place
4. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Restaurants in Spain usually close at 9:00 p. m.
B. It’s impolite to talk about the weather in England.
C. When people in Saudi Arabia meet, they kiss each other on the cheek.
D. We don’t have to be careful about body language in foreign countries.
5. What is this passage mainly about?
A. When to give business cards.
B. How to use body language.
C. Table manners in six countries.
D. Customs in different countries.
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Different countries have different customs. When you are in different countries, you should follow the customs there. In China, you are not supposed to start eating first if there are older people at the table.
Very often people who travel to the United States forget to tip. It is usual to tip waiters, taxi drivers and porters who help carry your bags at a train station, an airport or in a hotel. Waiters expect to get a fifteen percent tip on the cost of your meal. Taxi drivers expect about the same amount.
In England, you can see people standing in line almost everywhere, at the bus stop, in a bank, in the post office, in the doctor’s waiting room and so on. So when you are in the UK, make sure to wait in a queue even if there are only two of you. It’s a good idea to talk about the weather there. It’s a favorite subject of conversations with the British.
In Spain, it’s a good idea to have a light meal in the afternoon if someone invites you for dinner. People have dinner very late, and restaurants do not usually open until 9:00 p. m.
In Saudi Arabia, men kiss one another on the cheek(脸颊). Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to do the same.
In Japan, people usually give personal or business cards to each other when they meet for the first time. When a person gives you a card, don’t put it into your pocket soon. The person expects you to read it before you put it away.
Don’t forget to be careful of your body language when you express something in conversations. A kind of body language that is acceptable in one culture may be impolite in another.
1. Which of the following Chinese table manners is mentioned in Paragraph 1?
A. Let the older people start eating first.
B. Don’t stick your chopsticks into your food.
C. Put your food on a plate or in a bowl.
D. Don’t point at anyone with your chopsticks.
2. According to Paragraph 2, when you eat in a restaurant in the US and the cost of your meal is 120, you’re supposed to leave
B
as a tip.A. 24 B. 18 C. 15 D. 12
3. The underlined word “queue” in Paragraph 3 most probably means “
A
”.A. a line of people B. a kind of weather
C. a traffic sign D. a public place
4. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Restaurants in Spain usually close at 9:00 p. m.
B. It’s impolite to talk about the weather in England.
C. When people in Saudi Arabia meet, they kiss each other on the cheek.
D. We don’t have to be careful about body language in foreign countries.
5. What is this passage mainly about?
A. When to give business cards.
B. How to use body language.
C. Table manners in six countries.
D. Customs in different countries.
答案:
1. A 根据原文第一段第三句可知,中国餐桌礼仪中提到要让年长的人先开始吃饭,故选A项。
2. B 根据原文第二段第三句可知,在美国餐厅消费120美元时,小费应为120×15%=18美元,故选B项。
3. A 根据原文第三段第一句可知,queue意为“排队的一队人”,故选A项。
4. C 根据原文第五段第一句可知,沙特阿拉伯的人见面时会亲吻脸颊,C项正确。
5. D 第一段首句点明主旨,不同国家习俗不同,后文分述各国具体习俗,故选D项。
2. B 根据原文第二段第三句可知,在美国餐厅消费120美元时,小费应为120×15%=18美元,故选B项。
3. A 根据原文第三段第一句可知,queue意为“排队的一队人”,故选A项。
4. C 根据原文第五段第一句可知,沙特阿拉伯的人见面时会亲吻脸颊,C项正确。
5. D 第一段首句点明主旨,不同国家习俗不同,后文分述各国具体习俗,故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看