2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版》

一、阅读填空。
阅读下面的短文,根据括号内所给的汉语意思写出单词的正确形式。每空限填一词。
We usually wear socks to keep our feet warm. But socks can have a message, too!
Who says your socks 1.
must
(必须)match? We celebrated Mismatched Socks Day at school last week. On 2.
Monday
(星期一)morning, everyone wore different socks on each foot and met at the school 3.
gate
(大门). It was a lot of fun, but why did we do it?
The idea of Mismatched Socks Day is that it’s not 4.
bad
(坏的)to be spe-cial and unique. Kids can be 5.
proud
(自豪的)of their differences. It takes place on the first day of Anti-Bullying Week each year. A bully is a person who 6.
hurts
(伤害)or scares other people. Older and stronger children 7.
sometimes
(有时)bully the younger, weaker children, or children who are different. We want to stop bullying at our school. Everyone needs to feel happy and 8.
safe
(安全的). That’s why we celebrate Mismatched Socks Day.
Each year, a theme is chosen to help students to 9.
remember
(记住)that it’s good to be different and that all children are important. As the event has grown, more people join and take the 10.
chance
(机会)to help fight off bullying. Celebrating Mismatched Socks Day is not just fun. It makes a difference in the lives of young people all over the world!
答案: 1. must 2. Monday 3. gate 4. bad 5. proud 6. hurts 7. sometimes 8. safe 9. remember 10. chance
二、阅读理解。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
In July, China introduced the “double reduction(双减)” policy. It hoped to reduce students’ learning burden(负担)by reduc-ing homework and after-school classes. A
period of time has passed since the new semester began. 1.
A

“Our homework is clearly less than be-
fore,” said 13-year-old Shen Yuzhe from Beijing. “We are not encouraged to buy workbooks anymore. The exercises are mainly from the textbook. ” According to Shen, teachers now teach at a much slower pace(节奏). 2.
C
“Our teachers are also giving us more chances to do experi-ments and learn from real life,” said Shen.
“For example, we went to research earth-worms(蚯蚓)in a field during a biology class. This is a much better way to learn things than just hitting the books. ”
For 13-year-old Zhang Hangming from Tianjin, the best thing about “double reduc-tion” is the increased time in after-school activities. “3.
D
I have joined a group called ‘leadership development(领导力发展)’, where I can learn all kinds of skills beyond academic(学业的)study,” said Zhang.
Both Shen and Zhang find there are fe-wer exams now. 4.
B
“Exams push me to study harder. Each exam shows my progress as well as my weak points,” Zhang said.
Shen also pointed out that when burden is lightened, self-discipline(自律)becomes the key.
“5.
E
But if you use all the free time to relax, you might fall behind your peers(同龄人),” he said.
A. How do students feel about this new policy?
B. But they think it’s not necessarily a good thing.
C. Students have enough time to process new knowledge.
D. We can now spend more time taking part in clubs and activities.
E. Some students now spend more time having fun when homework is finished early.
答案: 1. A 2. C 3. D 4. B 5. E

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭