2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版》

三、阅读理解。
阅读下面的短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
When we touch something with our fingers, we can feel how warm or cold it is. However, most wearers of prosthetic hands (假肢) can't feel it. To change that, a group of scientists in Switzerland have developed the “MiniTouch”.
The MiniTouch can be easily paired with a prosthetic hand. The wearer of the hand can then use it. Firstly, it collects thermal(热量) information from the index finger of the hand. The information is then sent to the nerves (神经) that were once connected to the missing hand. This can help the wearer to sense temperature in daily life.
Fabrizio was the first to try out the MiniTouch. The Italian man is 57 years old. He lost his right hand 37 years ago. For one test, the team prepared three similar bottles. They were filled with cold (12℃), cool (24℃) or hot water (40℃). With the help of the MiniTouch, Fabrizio could quickly tell the difference and didn't make any mistakes. Without it, he only got 33% right. In another test, he sorted steel blocks according to their temperatures. The MiniTouch helped him to get 75% right.
The scientists' next step is to improve their device. They want it to be able to sense touch as well. This way, it will tell the user “this is soft and hot” or “this is hard and cold”. Another goal is to make the MiniTouch able to collect thermal information from four other fingers. “It's all about giving the wearer a richer, more natural sense of the world,” said Micera, one of the scientists.
1. Why do scientists develop the MiniTouch?
A. To touch something.
B. To cure the disease.
C. To help the disabled.
D. To change prosthetic hands.
2. How does the MiniTouch work according to Paragraph 2?
①The wearer senses the temperature.
②The MiniTouch collects information.
③The disabled person wears the MiniTouch.
④The index finger sends information.
A. ②③④①
B. ②①③④
C. ③①②④
D. ③②④①
3. What does the underlined word “it” refer to in Paragraph 3?
A. His right hand.
B. The MiniTouch.
C. Cold water.
D. The temperature.
4. What do we know about Fabrizio?
A. Fabrizio comes from Switzerland.
B. He lost his hands at the age of 20.
C. He had two tests about the MiniTouch.
D. He could sort steel blocks by himself.
5. What is the goal of the future MiniTouch?
A. To help the wearers to have more money.
B.To use five fingers to collect information.
C.To tell the sense of sight by using it.
D. To offer the users the truer sense of the world.
答案: 1. C 文章第一段提到假肢使用者无法感
知温度,科学家研发MiniTouch就是为了
改变这一现状。可知答案为C。
2. D 根据第二段工作流程:③使用者佩
戴假肢→②MiniTouch收集信息→④
食指发送信息→①使用者感知温度。
可知答案为D。
3. B 第三段中“Without it”与前文“With
the help of the MiniTouch”形成对照,
指代的就是MiniTouch设备。故答案
为B。
4. C 原文明确描述Fabrizio进行了两次
测试(水温辨别和钢块分类)。故答案
为C。
5. D 最后一段科学家Micera直接说明
目标是“对世界更丰富、更自然的感
知”。故答案为D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭