2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
一、阅读填空。
阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号中所给词的适当形式填空,使短文意思通顺、完整。
Do you know the Tantou New Year Picture? It's a famous traditional art form in Shaoyang. It 1.
The Tantou New Year Picture 2.
In 1994, the Tantou New Year Picture won the silver medal at the folk arts fair. However, 8.
阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号中所给词的适当形式填空,使短文意思通顺、完整。
Do you know the Tantou New Year Picture? It's a famous traditional art form in Shaoyang. It 1.
is used
(use) for the Spring Festival.The Tantou New Year Picture 2.
appeared
(appear) in the Tang Dynasty first. And it has a long history—more than 1, 300 years. 3. By
the end of the Ming Dynasty, the Tantou New Year Picture has got 4. its
(it) special features (特点)—bright colors, old and exaggerated images (夸张的图像), ordinary materials and special 5. skills
(skill). There are more than 20 steps to make the Tantou New Year Picture. All these steps, from making paper 6. by
hand to producing the New Year Picture, 7. are finished
(finish) in one place. This is not usual in our country.In 1994, the Tantou New Year Picture won the silver medal at the folk arts fair. However, 8.
fewer
(few) people know the skill well now and most young people are not interested 9. in
it. The Tantou New Year Picture is in danger of disappearing in the world. Luckily, the government has taken action 10. to protect
(protect) and save it.
答案:
1. is used 2. appeared 3. By 4. its 5. skills 6. by 7. are finished 8. fewer 9. in 10. to protect
二、阅读理解。
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
There are many humanistic monuments (人文古迹) and natural scenic spots (景点) in textbooks. Children are always interested in them, and they want to go there in person. 1.
Many families have taken part in the textbook tour. 2.
The textbook tour is a connection between “reading thousands of books” and “traveling thousands of miles”. 4.
The rise of the textbook tour is a great chance for the connection between culture and tourism. For example, the Wenchuan government holds some activities on the birthday of Dayu. 5.
A. This further makes their journey colorful.
B. That's why the textbook tour has become popular these days.
C. They follow the stories in the textbooks and choose places to travel.
D. Cultural workers teach “Dayu culture” to tourists in these activities.
E. Through the practice, children can have a deeper understanding of the textbooks.
F. Textbooks can broaden my horizons.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
There are many humanistic monuments (人文古迹) and natural scenic spots (景点) in textbooks. Children are always interested in them, and they want to go there in person. 1.
B
This kind of tour allows parents and children to deepen their understanding of the scenes (场景) mentioned in the textbooks.Many families have taken part in the textbook tour. 2.
C
They can understand the cultural background and experience the historical period in the textbooks. For example, in Fuzhou, parents and children can watch lively shows and visit the museums to learn more about the famous writer Tang Xianzu in the Ming Dynasty. In addition, they can learn about the local customs. 3. A
The textbook tour is a connection between “reading thousands of books” and “traveling thousands of miles”. 4.
E
Besides, the textbook tour further increases children's pride in the motherland. It also helps them learn about the excellent traditional culture of China.The rise of the textbook tour is a great chance for the connection between culture and tourism. For example, the Wenchuan government holds some activities on the birthday of Dayu. 5.
D
This spreads local culture and provides an unforgettable experience for tourists. As the textbook tour becomes a new fashion, the government should offer warm services to achieve a win-win situation for both scenic spots and tourists.A. This further makes their journey colorful.
B. That's why the textbook tour has become popular these days.
C. They follow the stories in the textbooks and choose places to travel.
D. Cultural workers teach “Dayu culture” to tourists in these activities.
E. Through the practice, children can have a deeper understanding of the textbooks.
F. Textbooks can broaden my horizons.
答案:
1. B 2. C 3. A 4. E 5. D
查看更多完整答案,请扫码查看