2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程学习与检测九年级英语全一册人教版》

三、阅读理解。
阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Once upon a time, there was a little boy. His parents were poor farmers. They couldn’t pay for a worker, so the boy had to help. He worked really hard.
Every day, he had a one-hour rest at sunset(日落). He used that time to climb to the top of a hill. There, he could see a house on another hill. It had golden win-dows. They were really bright and shone like diamonds(钻石).
One day, the boy’s father said to him, “You worked really hard, so you can take a day off. Try to learn something good.”
The boy thanked his father. Then, he left home and walked to the far hill.
He came to the house and knocked on the door, and a girl answered. He told her about the golden windows. The girl shook her head and said, “Poor farmers like us only have glass windows. Look there! That’s the house with the golden windows.” She pointed at something far away. When the boy looked, he saw his own house. He then thanked the girl and rushed home.
Inside, he saw his family and smiled. He told them about his excellent day. He also said, “I learned a great lesson—our house has golden windows.”
1. What do we know about the little boy?
A. He was quite lazy.
B. He was very rich.
C. He was a son of poor farmers.
D. He was a son of a worker.
2. What did the boy do when he had a one-hour rest?
A. He rested at home.
B. He built a house.
C. He helped his parents.
D. He climbed to the top of a hill.
3. The boy took a day off because he
.
A. worked hard
B. wanted to play
C. found a diamond
D. needed to visit the girl
4. What did the girl point at?
A. The windows made of gold.
B. The windows made of diamond.
C. The windows of the girl’s house.
D. The windows of the boy’s house.
5. How did the boy feel when he got home?
A. Happy. B. Lonely. C. Surprised. D. Strange.
答案: 1. C 文章开头明确提到“His parents were poor farmers”,且“They couldn’t pay for a worker”,说明男孩家境贫寒,是贫穷农民的儿子。故答案为C。 2. D 第二段指出“he had a one-hour rest…used that time to climb to the top of a hill”,休息时他会爬到山顶。故答案为D。 3. A 文中提到父亲说“You worked real-ly hard, so you can take a day off”,明确说明放假是因为他工作努力。故答案为A。 4. D 女孩指向远处,男孩发现那是自己家的窗户(“he saw his own house”),说明所谓的“金色窗户”其实是夕阳下自家玻璃窗的反射效果。故答案为D。 5. A 最后一段描述男孩“smiled”并分享一天的经历,且领悟到“our house has golden windows”这一美好道理,可见他回家时是开心的。故答案为A。
一、话题写作——问路和指路。
【主题分析】本单元写作情境属于“人与社会”主题范畴中“社会服务与人际沟通”这一主题群,涉及子主题“同伴交往”和“友好互助”。常见的写作任务是有礼貌地向他人询问信息、准确地描述地理位置或给他人指路,体裁多为说明文或电子邮件等应用文。
【典例链接】假如你是张宏,你的一位外国朋友Peter想到你学校参观,但是他不知道该怎么走。请你根据所给地图,用英语写一篇短文,告诉他去你学校的路线。

要求:
1. 短文应包括图表中的全部信息;
2. 词数80~100,条理清楚,行文连贯。
Dear Peter,
I am excited to hear that you’re coming to my school. Let me tell you how to get there.
When you get off the train, please walk out of the railway station and go along North Street until you see the roundabout ahead. Go around the roundabout, and then turn right. Go down to South Street. Then turn right. Walk straight down the street and soon you will see a hospital on your right. Walk on till you reach the end of the street. You’ll find my school on your left.
Welcome to my school! I’m looking forward to your coming.
Yours,
Zhang Hong
答案: 参考范文:
Dear Peter,
I am excited to hear that you’re coming to my school. Let me tell you how to get there.
When you get off the train, please walk out of the railway station and go along North Street until you see the roundabout ahead. Go around the roundabout, and then turn right. Go down to South Street. Then turn right. Walk straight down the street and soon you will see a hospital on your right. Walk on till you reach the end of the street. You’ll find my school on your left.
Welcome to my school! I’m looking forward to your coming.
Yours,
Zhang Hong

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭