2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版》

C
Do you love animals? Do you keep any pets at home? I love animals. And I keep two pets at home, a dog and a cat.
The dog's name is Toothless, and he is a big black dog. Toothless is very smart. He can walk on two legs. He also likes running and playing with balls in the day. His favourite food is meatball. I usually take a walk with Toothless after dinner.
Kitty is the name of the cat. She has big eyes and short white hair. She is not a thin cat. She never does sports and only likes eating canned (罐头的) food. She also loves sleeping. I always see her sleep under the chair or on the sofa. So Kitty also has a cute name — Big K. Kitty may be lazy, but she loves playing with Toothless.
Why don't Toothless and Kitty fight(打架)? Because they grow up together. I am happy to have good friends like them.
9. Which of the following do you think is the right match?
A. Toothless→a cat
B. Big K→a dog
C. Kitty→love running
D. Toothless→like meatball
10. In the evening, Toothless usually
D
.
A. eats canned food
B. plays with balls
C. sleeps on the sofa
D. walks with the writer
11. In which of the following pictures can you find Kitty?

12. We can read the text in the column (专栏) "
B
".
A. Keeping Cats
B. Animal World
C. I Love My Home
D. Delicious Dog Food
答案: 9—12 DDAB
【解析】
C
本文是作者对自己养的宠物的相关介绍。
9.细节理解题。根据第二段中“His favourite food is meatball.”可知,Toothless最喜爱的食物是肉丸。故选D。
10.细节理解题。根据第二段中“I usually take a walk with Toothless after dinner.”可知,作者通常在晚饭后带着Toothless散步。故选D。
11.图文匹配题。根据第三段中“Kitty is the name of the cat. She has big eyes and short white hair.”可知,Kitty是一只大眼睛的白短毛猫,故B项、D项不符合;根据第三段中“She is not a thin cat.”可知,Kitty不是一只瘦猫。故选A。
12.推理判断题。第一段引出主题:作者有两个宠物一只狗和一只猫。第二段和第三段对狗和猫作具体描述。最后一段强调两只宠物和谐共处。文章与动物相关。故选B。
D(铁岭市期末)
After the weekend, children have to go back to school on Mondays. Some children are worried about the long week. Some children think they have so many classes. For parents, they should do something to help their children adapt to (适应) the coming school days.
Take a shower before sleeping. It's good for children to take a shower before they go to bed. It can help them sleep and relax well.
Ask children to go to bed early. School usually starts at 8:00 am. So please let your children go to bed before 9:30 pm. Your children should sleep for about nine hours every day. This is very important as they have to get up early the next day.
Make a good breakfast for children. It's good for their health. It can also help children study better (更好) in the day. Besides (此外), it can help students listen to teachers carefully and think well in class.
During the growth of children, school days are very important in their lives. Parents should try your best to help your children pass through the school days, so that your children will study and live happily.
13. Who does the writer want to write the text for?
A. Students.
B. Parents.
C. Children.
D. Teachers.
14. Why do children need to have a good breakfast?
A. It can help them relax.
B. It can make them sleep well.
C. It's good for their health.
D. It can help them adapt to the school days.
15. What's the main (主要的) idea of the text?
A. Parents need to ask children to go to bed early.
B. Children have to take a shower before sleeping.
C. How to help your children study and live happily.
D. Children must have a good breakfast before going to school.
16. How is the text organized?
(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)

答案: 13—16 BCCA
【解析】
D
本文主要介绍了一些帮助孩子适应新的一周学校生活的方法,包括睡前洗澡、早睡、做营养早餐等,并强调了学校生活对孩子的重要性以及家长应尽力帮助孩子度过学校时光。
13.细节理解题。根据第一段中“For parents, they should do something to help their children adapt to the coming school days.”可知,文章的主要内容是讨论父母应该如何帮助孩子适应和准备上学的日子,所以该文章的目标读者是父母。故选B。
14.细节理解题。根据第四段中“Make a good breakfast for children. It’s good for their health.”可知,一顿好的早餐对健康有利。故选C。
15.主旨大意题。根据第一段中“For parents, they should do something to help their children adapt to the coming school days.”以及全文可知,文章讲述了一些帮助孩子学习和生活得更快乐的方法。故选C。
16.篇章结构题。第一段总述父母要为孩子做些事;第二至四段是具体的帮孩子适应上学的方法;最后一段再次总结文章。文章是“总—分—总”结构。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭