2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版》

C(沈阳市和平区期末)
Of all the clubs in my school, I like the Hanfu Club best and I'm in it now.
At school, my favourite subject is Chinese. I can learn about Chinese history, geography and culture. After school, I can also learn a lot in the Hanfu Club. There are many activities in the club. First, we have a discussion every Tuesday afternoon. We talk about Hanfu in TV plays. Every Friday afternoon, we have a Hanfu - making lesson. We make Hanfu in class.
There is a festival for all Hanfu lovers on November 22 every year. On this big day, we wear Hanfu to the streets, shops and parks. In December, we have a big party before New Year's Day. Girls and boys in our club sing old songs and dance. We all wear very beautiful Hanfu at the party.
Now many people love Hanfu. It is relaxing for us to wear Hanfu. We would like more people to love Chinese culture.
9. Which subject does the writer like best?
A. Art.
B. History.
C. Chinese.
D. Geography.
10. When does the writer have a Hanfu - making lesson?
A. On Tuesdays.
B. On Thursdays.
C. On Fridays.
D. On Saturdays.
11. At the festival for Hanfu lovers in November, they
A
.
A. go out in Hanfu
B. have a big party
C. go to the club
D. sing old songs and dance
12. What's the purpose (目的) of setting up the Hanfu Club?
A. To help students to learn Chinese.
B. To have a happy party to show Hanfu.
C. To give chances for students to wear Hanfu.
D. To want more people to love Chinese culture.
答案: C
本文主要介绍了作者参加的汉服俱乐部,表达了想要更多人喜欢汉服并热爱中国文化的愿望。
9.细节理解题。根据第二段中“my favourite subject is Chinese”可知,作者最喜欢语文课。故选 C。
10.细节理解题。根据第二段中“Every Friday afternoon, we have a Hanfu-making lesson.”可知,汉服制作课在每周五下午。故选 C。
11.细节理解题。根据第三段中“There is a festival for all Hanfu lovers ... we wear Hanfu to the streets, stores and parks.”可知,在这个节日,汉服爱好者们穿着汉服出去。故选 A。
12.细节理解题。根据第四段中“We would like more people to love Chinese culture.”可知,汉服俱乐部希望更多人热爱中国文化。故选 D。
D(锦州市期末)
Breaks between classes are important to students. They can do some exercise, talk with each other and relax during (在……期间) the time. But some schools don't let them go out of the classroom during breaks if they don't go to the toilet (卫生间).
To give students a real rest, primary and middle schools in Beijing began to add five more minutes to break time between classes from this term.
According to (根据) the new rule, each school needs to have a 30 - minute big break in the morning and another in the afternoon. Students should have at least (至少) 90 minutes of break time each day in primary schools and at least 105 minutes in middle schools. With the new rule, students will have more time to relax, rest, and play outside. This can help them keep healthy and avoid myopia (避免近视).
To help students use their break time better, many schools in Beijing are working hard. For example, Dianchanglu Primary School sets a climbing wall for its students. Qianjiadian Central Primary School builds a “Happy Farm” for students to do some farm work. Huashi Primary School has an art show in the hallway. Students can enjoy great paintings during the break.
What do you think of these activities? Do you have more great ideas for break time?
13. Students need to
C
during the break time.
①play in the playground ②study hard in the classroom
③talk with each other ④do some exercise
A. ①②③
B. ②③④
C. ①③④
D. ①②④
14. How many minutes of big break time does students need to have every day?
A. 30 minutes.
B. 60 minutes.
C. 90 minutes.
D. 105 minutes.
15. What can students do during the break in Huashi Primary School? They can
B
.
A. watch a movie
B. enjoy great paintings
C. do some farm work
D. play on a climbing wall
16. What does the writer want to tell us?
A. A new break rule in Beijing.
B. The students' favourite activities.
C. Some primary schools in Beijing.
D. A story about students and their teachers.
答案: D
本文是对“大课间”的简介,并以北京的部分学校为例,向我们展示了特色“大课间”活动。
13.细节理解题。根据第一段可知,学生在课间需要在操场上玩耍、彼此交流和做一些运动。故选 C。
14.推理判断题。根据第三段中“According to the new rule, each school needs to have a 30-minute big break in the morning and another in the afternoon.”可知,学生们的“大课间”上午30分钟下午30分钟,共计60分钟。故选 B。
15.细节理解题。根据第四段中“Huashi Primary School has an art show in the hallway. Students can enjoy great paintings during the break.”可知,Huashi 中学的学生在课间可以看艺术展,欣赏画作。故选 B。
16.主旨大意题。根据全文可知,本文是对“大课间”的简介,并以北京的部分学校为例,向我们展示了特色“大课间”活动。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭