2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册人教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
B
I'm thinking of an animal. It can be black and white, but it is not a zebra. It has a long neck, but it is not a giraffe. It has lots of feathers (羽毛), but it is not a penguin. Do you guess what this animal is? Well, it is an ostrich.

The ostrich is not a small bird. It is very big. In fact, it is the biggest bird in the world. It is also a very tall bird. Males (雄性) are about 2.5 meters tall. How heavy are ostriches? Let me tell you. Males are about 135 kg!
Lots of students are interested in the ostrich. They think it is a funny bird because it has a very long neck. How long is its neck? Well, it's about 1 meter long! Sometimes, it puts its head and neck into sand (沙子).
5. What does the underlined word “guess” mean in the first paragraph?
A. Spell.
B. Count.
C. Know.
D. Choose.
6. What's the second paragraph about?
A. What the ostrich is like.
B. How the ostrich lives.
C. What the ostrich eats.
D. Where the ostrich lives.
7. The ostrich looks funny because of its
A. legs
B. neck
C. head
D. eyes
8. Where can we probably read the text in a newspaper?
A. Sports Time.
B. Star Stories.
C. Funny Films.
D. Animal World.
I'm thinking of an animal. It can be black and white, but it is not a zebra. It has a long neck, but it is not a giraffe. It has lots of feathers (羽毛), but it is not a penguin. Do you guess what this animal is? Well, it is an ostrich.
The ostrich is not a small bird. It is very big. In fact, it is the biggest bird in the world. It is also a very tall bird. Males (雄性) are about 2.5 meters tall. How heavy are ostriches? Let me tell you. Males are about 135 kg!
Lots of students are interested in the ostrich. They think it is a funny bird because it has a very long neck. How long is its neck? Well, it's about 1 meter long! Sometimes, it puts its head and neck into sand (沙子).
5. What does the underlined word “guess” mean in the first paragraph?
A. Spell.
B. Count.
C. Know.
D. Choose.
6. What's the second paragraph about?
A. What the ostrich is like.
B. How the ostrich lives.
C. What the ostrich eats.
D. Where the ostrich lives.
7. The ostrich looks funny because of its
B
.A. legs
B. neck
C. head
D. eyes
8. Where can we probably read the text in a newspaper?
A. Sports Time.
B. Star Stories.
C. Funny Films.
D. Animal World.
答案:
5.C 6.A 7.B 8.D
【解析】
B
本文介绍了一种动物——鸵鸟。
5.词义猜测题。根据第一段中“It can be black and white,but it is not a zebra. It has a long neck,but it is not a giraffe. It has lots of feathers,but it is not a penguin.”可知,它可能是黑白色的,但他不是斑马,它有长的脖子,
但是它不是长颈鹿,它有许多羽毛,但是它不是企鹅。根据“Well,it is an ostrich.”可知,它是鸵鸟。本文通过自问自答的方式让读者猜测,逐步引出主题。故选C。
6.主旨大意题。第二段介绍了鸵鸟的体型、身高和体重,是对鸵鸟外貌的描写。故选A。
7.细节理解题。根据第三段中“It looks very funny because it has a very long neck.”可知,鸵鸟的脖子很长,所以看起来很奇怪。故选B。
8.推理判断题。本文介绍了一种动物——鸵鸟,因此我们可以从报纸的“动物世界”部分读到此文本。故选D。
【解析】
B
本文介绍了一种动物——鸵鸟。
5.词义猜测题。根据第一段中“It can be black and white,but it is not a zebra. It has a long neck,but it is not a giraffe. It has lots of feathers,but it is not a penguin.”可知,它可能是黑白色的,但他不是斑马,它有长的脖子,
但是它不是长颈鹿,它有许多羽毛,但是它不是企鹅。根据“Well,it is an ostrich.”可知,它是鸵鸟。本文通过自问自答的方式让读者猜测,逐步引出主题。故选C。
6.主旨大意题。第二段介绍了鸵鸟的体型、身高和体重,是对鸵鸟外貌的描写。故选A。
7.细节理解题。根据第三段中“It looks very funny because it has a very long neck.”可知,鸵鸟的脖子很长,所以看起来很奇怪。故选B。
8.推理判断题。本文介绍了一种动物——鸵鸟,因此我们可以从报纸的“动物世界”部分读到此文本。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看