2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版》

D
(石家庄第四十三中学期中) Everyone wants a good life, but not everyone can get it. I think the key to have a good life is making us better persons. We can have a try in the following ways.
Health: Keep our mind (思
) and body healthy, and all the other things will follow. Eat healthily. Exercise half an hour a day. These can help us be healthy and make us feel more relaxed (放松的). Think quietly for 20 minutes a day so that we can keep our mind away from bad ideas.
Love: Life is about finding love in all the things. Of course, we should love ourselves first. When we know how to love ourselves, we will know how to love others.
Wealth (财富): Are you finding it hard to live the life you want? Build wealth in our life so that we can live in the way we want. Money isn't everything, but with more money, we'll be freer to do things we enjoy.
(
B
)66. How many ways does the writer talk about to get a good life?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
C
)67. What does the underlined sentence mean?
A. No one wants a good life. B. No one can get a good life.
C. It's not easy to get a good life. D. Everyone can get a good life.
(
D
)68. What does the writer think of love?
A. Not everyone wants love.
B. It's good to love others first.
C. Love is the most important thing in our life.
D. We can love others after we know how to love ourselves.
(
B
)69. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Exercise can make us relaxed.
B. We can do everything with money.
C. It's good for us to think quietly.
D. We can get a good life by following the ways mentioned (提到).
(
A
)70. What can be the best title for the passage?
A. How to get a good life B. How to make more money
C. How to keep healthy D. How to love others
答案: 66.B[提示:细节理解题。根据“Health”、“Love”和“Wealth”可知,共有三种方法。故选B。] 67.C[提示:句意猜测题。根据“Everyone wants a good life, but not everyone can get it.”可知,人人想要过好的生活,但不是每个人都能得到,即获得好的生活是不容易的。故选C。] 68.D[提示:推理判断题。根据“When we know how to love ourselves, we will know how to love others.”可知,当我们知道了怎样爱自己,才会爱别人。故选D。] 69.B[提示:细节理解题。根据“Money isn’t everything, but with more money, we’ll be freer to do things we enjoy.”可知,钱不能买到一切。故选B。] 70.A[提示:标题归纳题。根据“I think the key to have a good life is making us better persons. We can have a try in the following ways.”可知,本文是围绕“怎样获得好的生活”展开的。故选A。]
Ⅷ. 阅读表达(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
As we all know, American people's living habits are quite different from Chinese people's. Let's have a look at some of the differences.
Most Chinese people like to eat rice or noodles. And they almost (几乎) eat rice or noodles every day. But in America, meat is people's favourite food. Many people may have it for three meals. Also, the Chinese people like to drink tea, but the American people like to drink coffee.
In China, most people seldom change their clothes every day. But in America, most people usually change their clothes once (一次) a day. They like to wear different clothes. Sometimes they even change their clothes twice (两次) a day.
The Chinese people like to take a shower before going to bed in the evening, but the American people like to take a shower after getting up in the morning.
When we go to America, we should know about some of their living habits.
71~75 题简略回答问题。
71. Are American people's living habits the same as Chinese people's?
No, they aren’t.

72. What's American people's favourite food?
Meat.

73. How often do people in America change their clothes?
Once a day or even twice a day.

74. When do the Chinese people like to take a shower?
Before going to bed in the evening.

75. Do you like American people's living habits? Why or why not?
Yes, I do. Because I like to eat meat./No, I don’t. Because I don’t like to drink coffee.(答案不唯一)
答案: 71.No, they aren’t. 72.Meat. 73.Once a day or even twice a day. 74.Before going to bed in the evening. 75.Yes, I do. Because I like to eat meat./No, I don’t. Because I don’t like to drink coffee.(答案不唯一)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭