2025年期末考试必刷卷六年级英语上册科普版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年期末考试必刷卷六年级英语上册科普版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
八、选词填空。(1.5×10 = 15分)
eat Chinese takes night enjoy month becomes stay call get
Mid-Autumn Day is usually in the 1.
eat Chinese takes night enjoy month becomes stay call get
Mid-Autumn Day is usually in the 1.
month
of September or October. On that day, families 2.get
together. We 3.stay
outside in the open air and 4.eat
a big dinner. On that day ,the moon 5.becomes
brighter and rounder. We 6.call
it the full moon. Everyone 7.takes
time to look at the moon at 8.night
. This is our Mid-Autumn Day. It is a 9.Chinese
festival. It is time for us to 10.enjoy
the happiness with our family.
答案:
1.month 2.get 3.stay 4.eat 5.becomes 6.call 7.takes 8.night 9.Chinese 10.enjoy
九、阅读理解。(2×10 = 20分)
A
Do you know how to give suggestions(建议) to your friends? Let me tell you. If Jack wants to stay healthy,he should eat healthy food,like fruit and vegetables. And he also needs to do more exercise. If Alice wants to be good at English,she should listen to the teacher carefully(仔细地) in class. And she should read more English books. If Dick doesn’t have any friends,he should be nice to others and play with others.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(
(
A
Do you know how to give suggestions(建议) to your friends? Let me tell you. If Jack wants to stay healthy,he should eat healthy food,like fruit and vegetables. And he also needs to do more exercise. If Alice wants to be good at English,she should listen to the teacher carefully(仔细地) in class. And she should read more English books. If Dick doesn’t have any friends,he should be nice to others and play with others.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
F
)1.You should eat hamburgers if you want to stay healthy.(
T
)2.Doing more exercise can help you stay healthy.(
T
)3.Alice should listen to the teacher carefully in class.(
F
)4.Alice shouldn’t read more English books.(
T
)5.Dick should be nice to others and play with others.
答案:
1.F 解析由短文中“If Jack wants to stay healthy,he should eat healthy food,like fruit and vegetables.”可知,如果想要保持健康,就要吃健康的食物,例如水果和蔬菜,汉堡包不属于健康的食物,故本题描述错误。 2.T 3.T 4.F 5.T
B
Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a middle school in China. They like their work. They have a son and a daughter,Jim and Sue. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading. Mrs Smith likes swimming in the afternoon and cooking. Jim and Sue like playing chess(象棋). They often play games with their Chinese friends.
Jim’s uncle,works on a farm near Sydney. He likes swimming,too. He wants to work in China. But he can’t speak Chinese. So he is still there and goes to Chinese classes every week.
根据短文内容,选择最佳答案。
(
A.America. B.Canada. C.Australia.
(
A.cooking B.reading C.playing games
(
A.reading B.playing games C.swimming
(
A.On a farm. B.In a school. C.In a club.
(
A.Mr and Mrs Smith. B.Mr Smith and his uncle. C.Mr Smith’s brother.
Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a middle school in China. They like their work. They have a son and a daughter,Jim and Sue. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading. Mrs Smith likes swimming in the afternoon and cooking. Jim and Sue like playing chess(象棋). They often play games with their Chinese friends.
Jim’s uncle,works on a farm near Sydney. He likes swimming,too. He wants to work in China. But he can’t speak Chinese. So he is still there and goes to Chinese classes every week.
根据短文内容,选择最佳答案。
(
C
)1.Where are Jim and Sue from?A.America. B.Canada. C.Australia.
(
B
)2.—What does Mr Smith like? —He likes .A.cooking B.reading C.playing games
(
C
)3.—What does Jim’s uncle like? —He likes .A.reading B.playing games C.swimming
(
A
)4.Where does Sue’s uncle work?A.On a farm. B.In a school. C.In a club.
(
C
)5.Who is still in Australia?A.Mr and Mrs Smith. B.Mr Smith and his uncle. C.Mr Smith’s brother.
答案:
1.C 解析短文中“Mr and Mrs Smith come from Sydney.”及“They have a son and a daughter,Jim and Sue.”表明,史密斯夫妇来自悉尼,Jim和Sue是他们的孩子,且根据常识可知,悉尼属于澳大利亚,故选C。 2.B 3.C 4.A 5.C 解析短文中“They are all in China now.”表明,史密斯一家在中国;“Jim’s uncle,works on a farm near Sydney.He likes swimming,too.He wants to work in China.”表明,Jim的叔叔在悉尼工作,他想来中国工作,所以他不在中国,且通读全文可知,Jim的叔叔是Mr Smith的兄弟,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看