2025年期末考试必刷卷六年级英语上册科普版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年期末考试必刷卷六年级英语上册科普版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
五、从Ⅱ栏中选出Ⅰ栏正确的答语。(5小题,每小题2分,共10分)
Ⅰ Ⅱ
(
(
(
(
(
Ⅰ Ⅱ
(
E
)21. When is Father’s Day? A. Yes,I am.(
D
)22. Would you like to come? B. Yes,it will.(
B
)23. Will it be sunny next week? C. No,they didn’t.(
C
)24. Did the kids eat bread? D. Sure,I’d love to.(
A
)25. Are you going to do your homework? E. It’s on the third Sunday in June.
答案:
21.E 22.D 23.B 24.C 25.A
六、请认真读一读,完成下列任务吧。(共10分)
Hello! My name is Liu Yang. I have an interesting family. My grandpa’s birthday is on National Day. It’s on October 1st. My grandma’s birthday is on March 12th. It’s on Tree Planting Day. My father’s birthday is on Mid-Autumn Day. It’s on October 6th this year. He can eat a birthday cake and mooncakes. He is always very happy on his birthday. My mother’s birthday is on January 1st. It’s on New Year’s Day. Sometimes it snows on that day. What about me? Ha-ha! My birthday is on June 1st.
任务一:根据短文内容,为下列人物选择他们生日所在的节日。(5分)

26. Liu Yang
29. Father
任务二:根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。(5分)
(
(
(
(
(
Hello! My name is Liu Yang. I have an interesting family. My grandpa’s birthday is on National Day. It’s on October 1st. My grandma’s birthday is on March 12th. It’s on Tree Planting Day. My father’s birthday is on Mid-Autumn Day. It’s on October 6th this year. He can eat a birthday cake and mooncakes. He is always very happy on his birthday. My mother’s birthday is on January 1st. It’s on New Year’s Day. Sometimes it snows on that day. What about me? Ha-ha! My birthday is on June 1st.
任务一:根据短文内容,为下列人物选择他们生日所在的节日。(5分)
26. Liu Yang
E
27. Mother D
28. Grandpa B
29. Father
A
30. Grandma C
任务二:根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。(5分)
(
F
)31. Liu Yang’s grandpa’s birthday is in spring.(
F
)32. Mid-Autumn Day is on October 6th every year.(
T
)33. Sometimes it snows on Liu Yang’s mother’s birthday.(
F
)34. Liu Yang’s father always eats zongzi on his birthday.(
T
)35. Liu Yang’s birthday is on Children’s Day.
答案:
任务一:26.E 27.D 28.B 29.A 30.C
任务二:
31.F〈解析〉短文中“My grandpa’s birthday is on National Day.It’s on October 1st.”表明,Liu Yang爷爷的生日在十月,根据常识可知,是秋天,故本题描述错误。
32.F〈解析〉由短文中“My father’s birthday is on Mid-Autumn Day.It’s on October 6th this year.”可知,今年的中秋节是10月6日,并不是每年都是这个日期,故本题描述错误。
33.T 34.F 35.T
任务二:
31.F〈解析〉短文中“My grandpa’s birthday is on National Day.It’s on October 1st.”表明,Liu Yang爷爷的生日在十月,根据常识可知,是秋天,故本题描述错误。
32.F〈解析〉由短文中“My father’s birthday is on Mid-Autumn Day.It’s on October 6th this year.”可知,今年的中秋节是10月6日,并不是每年都是这个日期,故本题描述错误。
33.T 34.F 35.T
查看更多完整答案,请扫码查看