第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
七、阅读理解。(15 分)
(A)
Nobody can live without the sun. The sun gives us light and heat. The light and heat give us life. Without the sun, we are in darkness. With no light and heat at all, the Earth can be very cold. There is snow and ice everywhere. Then all the plants, animals and men die. We cannot live without light and heat. But if the sun is always shining upon us, we also can't bear(忍受)it. The Earth is too hot to live on. We need the night to bring us rest and sleep. Our Earth is always turning around the sun. Only one side of the Earth sees the sun at one time. When we see the sun, it is day. When we can't see the sun, it is night.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(5 分)
( )1. Nobody can live without the sun.
( )2. With the sun, we are in darkness.
( )3. The light and heat of the sun give us life.
( )4. The sun is always turning around the Earth.
( )5. When we can't see the sun, it's day.
(A)
Nobody can live without the sun. The sun gives us light and heat. The light and heat give us life. Without the sun, we are in darkness. With no light and heat at all, the Earth can be very cold. There is snow and ice everywhere. Then all the plants, animals and men die. We cannot live without light and heat. But if the sun is always shining upon us, we also can't bear(忍受)it. The Earth is too hot to live on. We need the night to bring us rest and sleep. Our Earth is always turning around the sun. Only one side of the Earth sees the sun at one time. When we see the sun, it is day. When we can't see the sun, it is night.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(5 分)
( )1. Nobody can live without the sun.
( )2. With the sun, we are in darkness.
( )3. The light and heat of the sun give us life.
( )4. The sun is always turning around the Earth.
( )5. When we can't see the sun, it's day.
答案:
1-T, 2-F, 3-T, 4-F, 5-F
解析:
1. 短文第一句“Nobody can live without the sun.”表明此句正确,填T。
2. 短文提到“Without the sun, we are in darkness.”,而不是“With the sun”,此句错误,填F。
3. 短文“The light and heat give us life.”表明此句正确,填T。
4. 短文“Our Earth is always turning around the sun.”是地球绕太阳转,不是太阳绕地球转,此句错误,填F。
5. 短文“When we can't see the sun, it is night.”表明此句错误,填F。
解析:
1. 短文第一句“Nobody can live without the sun.”表明此句正确,填T。
2. 短文提到“Without the sun, we are in darkness.”,而不是“With the sun”,此句错误,填F。
3. 短文“The light and heat give us life.”表明此句正确,填T。
4. 短文“Our Earth is always turning around the sun.”是地球绕太阳转,不是太阳绕地球转,此句错误,填F。
5. 短文“When we can't see the sun, it is night.”表明此句错误,填F。
查看更多完整答案,请扫码查看