第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
七、根据短文内容,选择正确答案。
Mr Brown is a doctor. He often comes back home late in the evening,because it is far away from his home to the hospital. He is always busy with his work,so he often forgets his wife's birthday. But last Friday,on his way home,he suddenly remembered it was his wife's fiftieth birthday. He went to the shop and bought a necklace for his wife.
When he got home,Mr Brown gave the present to his wife and said,“Happy Birthday!” But to his surprise,his wife laughed and laughed and when she stopped laughing,she said,“My birthday was yesterday. But thank you all the same because better late than never.”
( )1. Where does Mr Brown work?
Mr Brown is a doctor. He often comes back home late in the evening,because it is far away from his home to the hospital. He is always busy with his work,so he often forgets his wife's birthday. But last Friday,on his way home,he suddenly remembered it was his wife's fiftieth birthday. He went to the shop and bought a necklace for his wife.
When he got home,Mr Brown gave the present to his wife and said,“Happy Birthday!” But to his surprise,his wife laughed and laughed and when she stopped laughing,she said,“My birthday was yesterday. But thank you all the same because better late than never.”
( )1. Where does Mr Brown work?
答案:
B
解析:由“Mr Brown is a doctor.”和“it is far away from his home to the hospital”可知他在医院工作,选B。
解析:由“Mr Brown is a doctor.”和“it is far away from his home to the hospital”可知他在医院工作,选B。
( )2. Why does Mr Brown always forget his wife's birthday?
答案:
B
解析:由“He is always busy with his work,so he often forgets his wife's birthday.”可知因为他忙,选B。
解析:由“He is always busy with his work,so he often forgets his wife's birthday.”可知因为他忙,选B。
( )3. Mrs Brown's birthday was on ______ that year.
答案:
B
解析:由“last Friday... My birthday was yesterday.”可知生日是上周四,选B。
解析:由“last Friday... My birthday was yesterday.”可知生日是上周四,选B。
( )4. Why did his wife laugh when Mr Brown came back home with the present?
答案:
C
解析:由“My birthday was yesterday.”可知因为不是她的生日了,选C。
解析:由“My birthday was yesterday.”可知因为不是她的生日了,选C。
( )5. What's the meaning of “better late than never” in this passage?
答案:
A
解析:结合语境,丈夫生日送礼物晚了,但妻子表示感谢,该短语意为“迟做总比不做好”,选A。
解析:结合语境,丈夫生日送礼物晚了,但妻子表示感谢,该短语意为“迟做总比不做好”,选A。
查看更多完整答案,请扫码查看