第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
八、根据短文内容,选择正确答案。(10 分)
I went to Lianyungang with my parents last summer holiday. It is a beautiful city and it is near the sea. It's very clean,and there are a lot of beautiful places.
Do you know the famous Monkey King and the Mount Huaguoshan? The Monkey King is very clever and he is the strongest monkey in the world. The Monkey King lives in the Mount Huaguoshan,which is one of the most beautiful mountains in China. There are many tall modern buildings in the east of the city,and a lot of people live in this kind of buildings. There are big shops near the buildings. The things in the shops are cheap. Many good restaurants are open day and night. There I can see the wonderful sea and eat delicious seafood.
We enjoyed ourselves a lot. When the weather was fine and hot enough,my parents and I swam or played with fish in the sea. I liked the sea a lot because there is no sea in my hometown. The trip was really interesting. And I hope I can go there again.
( )1. Whom did the writer go to Lianyungang with last summer holiday?
A. His friends.
B. His classmates.
C. His parents.
( )2. Lianyungang is a beautiful city _.
A. with fine weather
B. with bad weather
C. with lots of beautiful places
( )3. Where may the writer of this passage come from?
A. Sanya.
B. Xi'an.
C. Qingdao.
( )4. Which of the following is TRUE about the Monkey King?
A. The Monkey King lives in a zoo.
B. The Monkey King is very clever and strong.
C. The Monkey King lives in a tall building.
( )5. Which of the following is NOT true?
A. There are lots of beautiful places in Lianyungang.
B. The Mount Huaguoshan is famous in China.
C. We can't go to restaurants at night in Lianyungang.
I went to Lianyungang with my parents last summer holiday. It is a beautiful city and it is near the sea. It's very clean,and there are a lot of beautiful places.
Do you know the famous Monkey King and the Mount Huaguoshan? The Monkey King is very clever and he is the strongest monkey in the world. The Monkey King lives in the Mount Huaguoshan,which is one of the most beautiful mountains in China. There are many tall modern buildings in the east of the city,and a lot of people live in this kind of buildings. There are big shops near the buildings. The things in the shops are cheap. Many good restaurants are open day and night. There I can see the wonderful sea and eat delicious seafood.
We enjoyed ourselves a lot. When the weather was fine and hot enough,my parents and I swam or played with fish in the sea. I liked the sea a lot because there is no sea in my hometown. The trip was really interesting. And I hope I can go there again.
( )1. Whom did the writer go to Lianyungang with last summer holiday?
A. His friends.
B. His classmates.
C. His parents.
( )2. Lianyungang is a beautiful city _.
A. with fine weather
B. with bad weather
C. with lots of beautiful places
( )3. Where may the writer of this passage come from?
A. Sanya.
B. Xi'an.
C. Qingdao.
( )4. Which of the following is TRUE about the Monkey King?
A. The Monkey King lives in a zoo.
B. The Monkey King is very clever and strong.
C. The Monkey King lives in a tall building.
( )5. Which of the following is NOT true?
A. There are lots of beautiful places in Lianyungang.
B. The Mount Huaguoshan is famous in China.
C. We can't go to restaurants at night in Lianyungang.
答案:
1.C 2.C 3.B 4.B 5.C
解析:1. 由“I went to Lianyungang with my parents last summer holiday.”可知作者和父母一起去的,选C。
2. 由“It is a beautiful city... and there are a lot of beautiful places.”可知选C。
3. 由“I liked the sea a lot because there is no sea in my hometown.”可知作者的家乡没有海,三亚和青岛都是沿海城市,西安是内陆城市,所以作者可能来自西安,选B。
4. 由“The Monkey King is very clever and he is the strongest monkey in the world.”可知选B。
5. 由“Many good restaurants are open day and night.”可知C选项表述错误,选C。
解析:1. 由“I went to Lianyungang with my parents last summer holiday.”可知作者和父母一起去的,选C。
2. 由“It is a beautiful city... and there are a lot of beautiful places.”可知选C。
3. 由“I liked the sea a lot because there is no sea in my hometown.”可知作者的家乡没有海,三亚和青岛都是沿海城市,西安是内陆城市,所以作者可能来自西安,选B。
4. 由“The Monkey King is very clever and he is the strongest monkey in the world.”可知选B。
5. 由“Many good restaurants are open day and night.”可知C选项表述错误,选C。
查看更多完整答案,请扫码查看