2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版云南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版云南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版云南专版》

完成句子
①你打算去哪里留学?
Where
are you
going
to
study abroad?
②他们打算每天练习踢足球。
They are going to
practise
playing
soccer every day.
③未来我打算学习科学。
I
am
going
to
study science in the future.
④今晚会有一场舞会。
There
is
going
to
be
a dance party tonight.
⑤天要下雨了。带上雨伞。
It
is
going
to
rain. Take an umbrella with you.
答案: ①Where are you going to ②practise playing ③am going to ④is going to be ⑤is going to
Ⅰ. 用所给单词的适当形式填空
1. The little girl’s dream is to be an
actress
(act).
2. She missed
catching
(catch)the bus.
3. Do you want
to play
(play)tennis with me after school?
4. —What shall we do this weekend?
—How about
visiting
(visit)the science museum?
5. Let’s
make
(make)a banana milk shake together.
答案: 1. actress 2. catching 3. to play 4. visiting 5. make
Ⅱ. 完成句子
1. 她看腻了那些老掉牙的电影。
She
is
tired
of
watching the same old films.
2. 我爷爷有每天晚上洗热水澡的好习惯。
My grandpa has a good habit of
taking
a
hot
bath
every evening.
3. 他今天早上起晚了,错过了第一节课。
He
got
up
late
this morning and
missed
the first class.
4. 外面雨下得很大。你最好坐出租车,别走路了。
It’s raining heavily outside. You’d better
take
a
taxi
instead of
walking
.
5. 他们打算在哪里举办聚会?
Where
are
they
going
to
have
the party?
答案: 1. is tired of 2. taking a hot bath 3. got up late; missed 4. take a taxi; walking 5. are; going to have
Ⅲ. 阅读理解
A
My name is Linda. I’m from Australia. I live in a small town. I’m fourteen years old. I am going to Green High School next year.
When I was 8 years old,I sang songs that I loved from the TV. It became a habit. As I grew up,I got better and better at it. Now I sing every day. I love singing. Singing makes me feel free and happy. People always tell me that I have a beautiful voice and that I should use it.
Last year I took part in our city’s singing contest. I won first prize. From then on,I decided to be a singer because I like singing and I am good at it. I hope I can become a singer. I am going to tour around America,England and other countries to give concerts. I am going to be famous. I’m going to use part of the money from the concerts to help poor children. But if my dream doesn’t come true,I am not going to be sad. I am not going to stop singing. I sing just because I like it.
1. Where is Linda from?
A. Australia. B. America.
C. England. D. France.
2. Why does Linda want to be a singer?
A. Because she wants to help others.
B. Because she wants to be famous.
C. Because she likes giving concerts.
D. Because she likes singing.
3. What is the passage mainly about?
A. Linda’s dream. B. Linda’s school.
C. Linda’s family. D. Linda’s life.
答案: A 1-3 ADA B 4-8 ADCBA
B
People often talk about jobs. But when I tell others what I do for a living,they can hardly believe this career exists(存在). But I’m not joking at all. I spend my days at work eating chocolate! I taste chocolate to make sure that people can get excellent chocolate from our factory.
Every week,I receive chocolate from our factory. I have to check it for taste and smell. I also have to taste raw materials(原材料)we usually use. I spend days choosing the best ones to go into the chocolate.
Just beside my office,I have a kitchen. I test and taste chocolate I make there. My kitchen is full of machines. It’s wonderful to work there during the day.
No two days are the same in this job. Sometimes I am in the kitchen. Sometimes I’m out of the country to buy the raw materials we need. Because I have a young family,it can be difficult to leave my wife and my baby. But I love this job. The question is that many people ask me if I get bored with chocolate. I’ve worked with it for a long time,but I’ve never felt I didn’t want to eat it. In fact,I often eat some more in the morning at home!
4. When the writer tells people about his job,they  .
A. think he is joking
B. believe it must be very easy
C. tell him some ways of improving it
D. want to know why he chose this kind of job
5. Which of the following does the writer do in his job?
①Selling chocolate machines.
②Testing and tasting chocolate.
③Buying chocolate of different tastes.
④Choosing raw materials of chocolate.
A. ①③ B. ①④ C. ②③ D. ②④
6. What does the underlined word “receive” in paragraph 2 mean?
A. Buy. B. Eat. C. Get. D. Sell.
7. What does the writer think of his job?
A. Boring. B. Enjoyable.
C. Tiring. D. Worrying.
8. Which can be the best title for the passage?
A. My Job
B. The Beginning of My Career
C. Loving Chocolate
D. Making Chocolate
答案: B 4-8 ADCBA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭