2025年基础知识同步训练10分钟七年级英语上册沪教版深圳专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年基础知识同步训练10分钟七年级英语上册沪教版深圳专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年基础知识同步训练10分钟七年级英语上册沪教版深圳专版》

B
When entering junior high school, you may find there are so many subjects and tests. So it is always difficult to have enough time for each subject. A good plan helps you make sure of your success in study.
Then, how to make a study plan? Begin with listing all the subjects you need to study and make sure what you have to do for them. Next, you should make a decision on how much time different subjects need. If you study at the same time every day, you actually have a plan you can remember well. By the way, make sure that you still have time for family, friends and rest. You should balance(平衡) your personal life and your study.
Once the plan is made, the next thing you need to do is to follow it. One of the biggest challenges is that you will be tempted to do something relaxing or fun. Luckily, you can stop this by taking breaks. But remember not to take too long breaks because it can be bad for your plan. Also, you need to use your break wisely. For example, go for a short walk, eat a small snack, or listen to some music.
Put up a copy of your plan at home so you and your family can see it, and email a copy to your friends so they know when you have free time.
(
C
)6. How can we make sure of our success in study according to the passage?
A. By having a class after school. B. By asking for help from teachers.
C. By making a good study plan. D. By studying for a longer time.
(
A
)7. Which of the following makes your study plan better?
a. Leaving no time for your personal life.
b. Listing all the subjects you need to study at first.
c. Trying to study at the same time every day.
d. Remembering to study the same subjects every day.
A. bc B. bd C. ab D. ac
(
B
)8. What does the underlined word tempted in paragraph 3 mean?
A. invited B. attracted C. developed D. respected
(
C
)9. If you need to take a break, what is wise of you to do?
A. To eat a lot of snacks. B. To spend much time doing something fun.
C. To listen to your favourite music. D. To go for a long walk with your parents.
(
D
)10. What’s the best title of the passage?
A. Following Your Study Plan B. How to Use Study Time Well
C. Ways to Relax After School D. How to Make a Study Plan
答案:
译文
进入初中后,你可能会发现科目和考试特别多。所以总是很难给每个科目都留出足够的时间。一个好的计划能帮你确保学习上的成功。
那怎么制定学习计划呢?首先列出你需要学习的所有科目,明确每个科目要做的事。接下来,确定不同科目需要的时间。如果你每天在同一时间学习,其实就能记住这个计划。对了,要确保你还有时间陪伴家人、和朋友相处以及休息。你应该平衡个人生活和学习。
计划制定好后,接下来要做的就是执行它。最大的挑战之一是你会忍不住去做放松或有趣的事。幸运的是,你可以通过休息来避免这种情况。但要记住别休息太久,因为这对计划不好。另外,你要明智地利用休息时间。比如,散会儿步、吃点小零食,或者听点音乐。
把计划的副本贴在家里,这样你和家人都能看到;再把副本发给朋友,这样他们就知道你什么时候有空。

6.答案:C
句意:根据文章,我们怎样能确保学习上的成功?
选项含义:
A. 放学后上课
B. 向老师求助
C. 制定一个好的学习计划
D. 花更长时间学习
解析:第一段第2行提到“A good plan helps you make sure of your success in study.”(一个好的计划能帮你确保学习上的成功),所以选C。

7.答案:A
句意:下面哪项能让你的学习计划更好?
选项含义:
a. 不留时间给个人生活
b. 先列出需要学习的所有科目
c. 尽量每天在同一时间学习
d. 记住每天学相同的科目
解析:
第二段第一行提到“Begin with listing all the subjects you need to study”(首先列出你需要学习的所有科目),这对应b;
第二段第3行提到“If you study at the same time every day, you actually have a plan you can remember well.”(如果你每天在同一时间学习,其实就能记住这个计划),这对应c;
第二段第六行提到“You should balance your personal life and your study.”(你应该平衡个人生活和学习),所以a错误;文章没提d的内容,所以选bc对应的A。

8.答案:B
句意:第三段中划线单词“tempted”是什么意思?
选项含义:
A. 邀请
B. 吸引;诱惑
C. 发展
D. 尊敬
解析:第三段第二行提到“you will be tempted to do something relaxing or fun”(你会tempted去做放松或有趣的事),结合语境,这里是“忍不住、被吸引去做”的意思,所以选B。

9题.答案:C
句意:如果你需要休息,做什么是明智的?
选项含义:
A. 吃很多零食
B. 花很多时间做有趣的事
C. 听你喜欢的音乐
D. 和父母走很长的路
解析:第三段第4行提到“For example, go for a short walk, eat a small snack, or listen to some music.”(比如,散会儿步、吃点小零食,或者听点音乐);同时第三段第3行提到“not to take too long breaks”(别休息太久),所以A的“a lot of snacks”、B的“much time”、D的“long walk”都不对,选C。

10.答案:D
句意:这篇文章最好的标题是什么?
选项含义:
A. 执行你的学习计划
B. 如何用好学习时间
C. 放学后放松的方式
D. 如何制定学习计划
解析:文章第一段引出“好计划帮助学习”,第二段讲“怎么制定学习计划”,第三段讲“执行计划的注意事项”,第四段讲“计划的展示”,核心是“制定学习计划”,所以选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭