第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
二、阅读理解
A
①If you ask some boys and girls which subject is the most difficult, their answer may be the same — math. They are always worried about math and think it hard to improve. Here are some tips on how to learn math well.
②Listen well in class. The math teacher knows so much about how to deal with math problems. When you listen well, you can try to get what he or she asks you to pay attention to. Then do your best to understand it. Slowly, you can know much key knowledge about different kinds of math problems. So be a careful student in class and listen well.
③Ask your classmates for help. Your math teacher isn’t always with you. When you find a math problem too difficult and you can’t work it out, you may turn to your classmates for help after class. A good classmate is also a good friend. He or she must be glad to help you. Don’t be too shy to ask for help.
④Practise it every day. As a saying goes, practice makes perfect. If you want to be good at math, it takes time. You can’t learn it well in a day. So practise it every day, keep trying and then you’ll find it is getting easier than before to solve it.
⑤Math is useful and important. Don’t miss the chance to learn it well from the very beginning.
(
A. Because they think it is too easy. B. Because they think it is too boring.
C. Because they think it is not useful. D. Because they think it is too difficult.
(
A. 5. B. 3. C. 2. D 4.
(
A. All girls don’t like learning math.
B. Practising math every day can be helpful.
C. You can learn math well in a day.
D. You can turn to your teachers anytime you need.
(
A. It makes math boring. B. It helps math become easier.
C. It can be a waste of time. D. It’s good for perfect students.
(
A. Math is useful. B. Math is difficult.
C. How to learn math well. D. How to ask others for help.
A
①If you ask some boys and girls which subject is the most difficult, their answer may be the same — math. They are always worried about math and think it hard to improve. Here are some tips on how to learn math well.
②Listen well in class. The math teacher knows so much about how to deal with math problems. When you listen well, you can try to get what he or she asks you to pay attention to. Then do your best to understand it. Slowly, you can know much key knowledge about different kinds of math problems. So be a careful student in class and listen well.
③Ask your classmates for help. Your math teacher isn’t always with you. When you find a math problem too difficult and you can’t work it out, you may turn to your classmates for help after class. A good classmate is also a good friend. He or she must be glad to help you. Don’t be too shy to ask for help.
④Practise it every day. As a saying goes, practice makes perfect. If you want to be good at math, it takes time. You can’t learn it well in a day. So practise it every day, keep trying and then you’ll find it is getting easier than before to solve it.
⑤Math is useful and important. Don’t miss the chance to learn it well from the very beginning.
(
D
)1. Why don’t some boys and girls like math?A. Because they think it is too easy. B. Because they think it is too boring.
C. Because they think it is not useful. D. Because they think it is too difficult.
(
B
)2. How many tips does the write give about how to improve math?A. 5. B. 3. C. 2. D 4.
(
B
)3. Which of the following is TRUE about math learning?A. All girls don’t like learning math.
B. Practising math every day can be helpful.
C. You can learn math well in a day.
D. You can turn to your teachers anytime you need.
(
B
)4. Why should we practise math every day?A. It makes math boring. B. It helps math become easier.
C. It can be a waste of time. D. It’s good for perfect students.
(
C
)5. What is the passage mainly about?A. Math is useful. B. Math is difficult.
C. How to learn math well. D. How to ask others for help.
答案:
译文:
①如果你问一些男孩女孩哪门科目最难,他们的答案可能是一样的——数学。他们总是很担心数学,觉得很难提高。这里有一些学好数学的小贴士。
②上课认真听讲。数学老师非常了解怎么解决数学题。当你认真听的时候,你可以努力去理解老师让你注意的内容。然后尽最大努力弄懂它。慢慢地,你就能了解不同数学题的很多关键知识。所以在课堂上做个认真的学生,好好听讲。
③向同学求助。你的数学老师不会一直陪着你。当你发现一道数学题太难,自己解不出来的时候,课后可以向同学求助。好同学也是好朋友,他/她肯定很乐意帮你。不要太害羞而不敢求助。
④每天练习。正如一句谚语所说,熟能生巧。如果你想学好数学,这需要时间。你不可能一天就学好它。所以每天练习,不断尝试,然后你会发现解题比以前容易了。
⑤数学是有用且重要的。不要从一开始就错过学好它的机会。
1. 答案:D
句意:为什么有些男孩女孩不喜欢数学?
选项含义:
A. 因为他们觉得它太简单了。
B. 因为他们觉得它太无聊了。
C. 因为他们觉得它没用。
D. 因为他们觉得它太难了。
解析:第一段第一行提到“If you ask some boys and girls which subject is the most difficult, their answer may be the same — math.(如果你问一些男孩女孩哪门科目最难,他们的答案可能是一样的——数学)”,所以他们不喜欢数学是因为觉得它难,选D。
2. 答案:B
句意:作者给出了多少个提高数学的小贴士?
选项含义:
A. 5个。
B. 3个。
C. 2个。
D. 4个。
解析:文章里的小贴士是②上课认真听讲、③向同学求助、④每天练习,一共3个,所以选B。
3. 答案:B
句意:关于数学学习,下面哪一项是正确的?
选项含义:
A. 所有女孩都不喜欢学数学。
B. 每天练习数学会有帮助。
C. 你可以在一天内学好数学。
D. 你需要帮助的时候随时可以找老师。
解析:
A选项:第一段只是说“一些男孩女孩”觉得数学难,不是“所有女孩”,所以A错误。
B选项:第四段第2行提到“So practise it every day, keep trying and then you'll find it is getting easier than before to solve it.(所以每天练习,不断尝试,然后你会发现解题比以前容易了)”,说明每天练习有帮助,B正确。
C选项:第四段第二行提到“You can't learn it well in a day.(你不可能一天就学好它)”,所以C错误。
D选项:第三段第一行提到“Your math teacher isn't always with you.(你的数学老师不会一直陪着你)”,所以不能随时找老师,D错误。
综上选B。
4. 答案:B
句意:我们为什么应该每天练习数学?
选项含义:
A. 它会让数学变得无聊。
B. 它能让数学变得更容易。
C. 它会浪费时间。
D. 它对完美的学生有好处。
解析:第四段第2行提到“So practise it every day, keep trying and then you'll find it is getting easier than before to solve it.(所以每天练习,不断尝试,然后你会发现解题比以前容易了)”,所以每天练习能让数学变简单,选B。
5. 答案:C
句意:这篇文章主要是关于什么的?
选项含义:
A. 数学是有用的。
B. 数学很难。
C. 怎么学好数学。
D. 怎么向别人求助。
解析:第一段第二行提到“Here are some tips on how to learn math well.(这里有一些学好数学的小贴士)”,后面内容都是围绕学好数学的方法展开的,所以文章主要讲怎么学好数学,选C。
查看更多完整答案,请扫码查看