2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第94页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
一、根据中文意思完成句子。
1. 当坏事发生的时候,我的妈妈总是会让我振作起来。
My mom always
2. 这个故事的目的就是让大家大笑。
The
3. 你是怎样处理你的课业压力的?
How do you
4. 不要把花和树叶作比较,它们各有闪光之处。
Don’t
5. 我喜欢很多运动,比如篮球、足球、乒乓球等。
I like lots of sports, such as basketball, football, table tennis
1. 当坏事发生的时候,我的妈妈总是会让我振作起来。
My mom always
cheers
me
up
when something bad takes
place
.2. 这个故事的目的就是让大家大笑。
The
purpose
of the story is to make everyone laugh
.3. 你是怎样处理你的课业压力的?
How do you
deal
with
your schoolwork stress/pressure
?4. 不要把花和树叶作比较,它们各有闪光之处。
Don’t
compare
flowers with
leaves. They shine
in their own ways.5. 我喜欢很多运动,比如篮球、足球、乒乓球等。
I like lots of sports, such as basketball, football, table tennis
and
so
on
.
答案:
1. cheers me up; takes place 2. purpose; laugh 3. deal with; stress/pressure 4. compare; with; shine 5. and so on
二、根据短文完成思维导图。
There was a basketball game last Saturday. Kangkang and Wang Junfeng’s team lost it. Kangkang was angry with Wang Junfeng and shouted at him because Wang Junfeng didn’t pass the ball to him. And then they had a fight. With the persuasion (劝说) of Xiao Ya and Lingling, Kangkang said sorry to Wang Junfeng, and they learned teamwork was important. The girls were sure Wang Junfeng would do better next time.

1.
2.
3.
4.
5.
There was a basketball game last Saturday. Kangkang and Wang Junfeng’s team lost it. Kangkang was angry with Wang Junfeng and shouted at him because Wang Junfeng didn’t pass the ball to him. And then they had a fight. With the persuasion (劝说) of Xiao Ya and Lingling, Kangkang said sorry to Wang Junfeng, and they learned teamwork was important. The girls were sure Wang Junfeng would do better next time.
1.
lost a basketball game
2.
was angry with/shouted at
3.
fight
4.
said sorry
5.
teamwork was important
答案:
1. lost a basketball game 2. was angry with/shouted at 3. fight 4. said sorry 5. teamwork was important
三、阅读理解。
阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
Once, there was a playful and lovely boy, Tom. He was clever and naughty (调皮的). He loved to play freely and didn’t care about the rules at all. After he began his junior high school, he broke school rules a lot.
One morning, he painted on the wall of the school hall. One of the school rules is not to draw on the walls. His teacher asked him to the office for punishment. At that time, teachers would beat students’ hands with rulers as punishment. When Tom came into the office, he hid (隐藏) his hands behind his back. This made his teacher angry.
“Give me your hand!” Miss Green shouted.
He put his left hand before Miss Green.
“Oh, how dirty your hand is! Listen, Tom, if you can find another dirtier (更脏的) hand in the school, I’ll let you go without any punishment,” the teacher said, shaking her head.
Then Tom held out his right hand as fast as possible, “Here is the dirtier one, Miss Green.”
Miss Green was shocked and laughed at once, “That counts. You can go now. But be careful of the rules next time!”
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. He liked to play with his teacher.
B. He didn’t care about his studies.
C. He often broke the school rules.
D. He didn’t like to go to school.
(
A. 惩罚
B. 奖励
C. 称赞
D. 鼓励
(
A. Because he didn’t think he was wrong.
B. Because his hands were dirty.
C. Because he wanted to show the love for his teacher.
D. Because he wanted to play a joke on his teacher.
(
A. How lively and playful!
B. How hard to teach him!
C. How free and brave!
D. How clever but naughty!
(
A. Tom cared much about the rules.
B. Miss Green did what she said.
C. Miss Green beat Tom with a ruler.
D. Miss Green and Tom were close friends.
阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
Once, there was a playful and lovely boy, Tom. He was clever and naughty (调皮的). He loved to play freely and didn’t care about the rules at all. After he began his junior high school, he broke school rules a lot.
One morning, he painted on the wall of the school hall. One of the school rules is not to draw on the walls. His teacher asked him to the office for punishment. At that time, teachers would beat students’ hands with rulers as punishment. When Tom came into the office, he hid (隐藏) his hands behind his back. This made his teacher angry.
“Give me your hand!” Miss Green shouted.
He put his left hand before Miss Green.
“Oh, how dirty your hand is! Listen, Tom, if you can find another dirtier (更脏的) hand in the school, I’ll let you go without any punishment,” the teacher said, shaking her head.
Then Tom held out his right hand as fast as possible, “Here is the dirtier one, Miss Green.”
Miss Green was shocked and laughed at once, “That counts. You can go now. But be careful of the rules next time!”
根据材料内容选择最佳答案。
(
C
)1. What was Tom like in his junior high school?A. He liked to play with his teacher.
B. He didn’t care about his studies.
C. He often broke the school rules.
D. He didn’t like to go to school.
(
A
)2. What does the underlined word “punishment” mean in Chinese?A. 惩罚
B. 奖励
C. 称赞
D. 鼓励
(
B
)3. Why did Tom hide his hands behind his back while walking to the teacher?A. Because he didn’t think he was wrong.
B. Because his hands were dirty.
C. Because he wanted to show the love for his teacher.
D. Because he wanted to play a joke on his teacher.
(
D
)4. What might Miss Green think of Tom in the end?A. How lively and playful!
B. How hard to teach him!
C. How free and brave!
D. How clever but naughty!
(
B
)5. Which of the following is TRUE?A. Tom cared much about the rules.
B. Miss Green did what she said.
C. Miss Green beat Tom with a ruler.
D. Miss Green and Tom were close friends.
答案:
1. C 由第一段最后一句可知,自从他进入初中以来,他就已经多次违反学校规则了。2. A 由第二段前两句可知,Tom 在学校大厅的墙上作画,而校规之一就是不能在墙上作画。他违反了规则,需要接受惩罚。故推断 punishment 意为“惩罚”。3. B 由第二段倒数第二句 Tom 把手藏在背后走过去,以及下文说到他的手特别脏可知,Tom 把手放在背后的原因是手太脏。4. D 由最后一段可知,老师为 Tom 的机智而感到惊讶,但又提醒他要遵守校规,可推测老师认为 Tom 既聪明又调皮。5. B 由第五段及最后一段可知,Miss Green 说如果 Tom 能找到更脏的手就不惩罚他。在 Tom 伸出右手后,Miss Green 接受了 Tom 的做法,也让 Tom 免受惩罚,完成了自己的承诺。故 B 项表述正确。
查看更多完整答案,请扫码查看