2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
C
Clay figurine(泥塑) is a kind of traditional art form. Clay, with a history of thousands of years, has an important place in human life. Countless(无数的) amazing figurines came out of clay. ▲ So, clay is useful.
In ancient times, people had plenty of ideas in using clay. They made all kinds of bowls for holding food and pots for cooking. As time passed by, clay figurines kept changing and became more and more complex(复杂的). Artists started to use clay to make sculptures (雕刻品) of people, animals, and even creative items(物品).
The process (过程) of making clay figurines is not easy. It needs a lot of patience and skills. It usually includes kneading the clay to make it soft and workable, shaping it into the form you want, and then drying and firing it at the right temperature. Clay figurines not only show the creativity of the artists but also serve as a symbol of different cultures and historical periods. It shines brightly in the art history.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. Hundreds of years.
B. Thousands of years.
C. Tens of thousands of years.
D. Millions of years.
(
A. Clay figurines is difficult to learn.
B. People still love clay figurines today.
C. There are many famous clay figurines in history.
D. People use them in daily life in many ways.
(
A. Cutting with a knife.
B. Mixing different materials.
C. Pressing and shaping with hands.
D. Painting on the surface.
(
①Shaping the clay.
②Firing the clay.
③Drying the clay.
④Choosing the clay.
⑤Kneading the clay.
A. ①②③④
B. ①②③⑤
C. ①②④⑤
D. ①③④⑤
(
A. Clay Figurine: An Amazing Traditional Art
B. Steps to Make Clay Figurines
C. The Use of Clay Figurines
D. Clay Figurines Artists
Clay figurine(泥塑) is a kind of traditional art form. Clay, with a history of thousands of years, has an important place in human life. Countless(无数的) amazing figurines came out of clay. ▲ So, clay is useful.
In ancient times, people had plenty of ideas in using clay. They made all kinds of bowls for holding food and pots for cooking. As time passed by, clay figurines kept changing and became more and more complex(复杂的). Artists started to use clay to make sculptures (雕刻品) of people, animals, and even creative items(物品).
The process (过程) of making clay figurines is not easy. It needs a lot of patience and skills. It usually includes kneading the clay to make it soft and workable, shaping it into the form you want, and then drying and firing it at the right temperature. Clay figurines not only show the creativity of the artists but also serve as a symbol of different cultures and historical periods. It shines brightly in the art history.
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)11. How many years of history does clay have?A. Hundreds of years.
B. Thousands of years.
C. Tens of thousands of years.
D. Millions of years.
(
D
)12. Which sentence can be put in the ▲?A. Clay figurines is difficult to learn.
B. People still love clay figurines today.
C. There are many famous clay figurines in history.
D. People use them in daily life in many ways.
(
C
)13. What does the underlined word “kneading” mean?A. Cutting with a knife.
B. Mixing different materials.
C. Pressing and shaping with hands.
D. Painting on the surface.
(
B
)14. What steps of making clay figurines are mentioned in the passage?①Shaping the clay.
②Firing the clay.
③Drying the clay.
④Choosing the clay.
⑤Kneading the clay.
A. ①②③④
B. ①②③⑤
C. ①②④⑤
D. ①③④⑤
(
A
)15. What is the best title for the text?A. Clay Figurine: An Amazing Traditional Art
B. Steps to Make Clay Figurines
C. The Use of Clay Figurines
D. Clay Figurines Artists
答案:
11. B 由第一段第二句可知,黏土已有数千年历史。
12. D 横线后“So, clay is useful.”是对前文的总结。故上一句应在介绍泥塑的用途。
13. C 由 to make it soft and workable(使其柔软且可操作)可知,knead 意为“揉捏”。
14. B 由第三段第三句可知,文章提到的制作泥塑的步骤包括:揉捏、塑形、干燥和火烧。
15. A
12. D 横线后“So, clay is useful.”是对前文的总结。故上一句应在介绍泥塑的用途。
13. C 由 to make it soft and workable(使其柔软且可操作)可知,knead 意为“揉捏”。
14. B 由第三段第三句可知,文章提到的制作泥塑的步骤包括:揉捏、塑形、干燥和火烧。
15. A
D
Life is like a journey full of both sunny and rainy days. 16. ______ Here are some useful methods for us.
First, never focus on the bad thoughts for too long. When something bad happens, don't be sad for long or think worse than it is. 17. ______ Second, though there may be moments when life seems empty and meaningless, we can always find a hobby to fill our heart. 18. ______ They are like lights in the dark, leading us out. What's more, helping others is also a great way to stay positive. 19. ______ The smiles and thanks we receive can warm our heart and show our value. 20. ______ By doing so, we can stay positive in the face of any difficulties and enjoy a meaningful and colorful life.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. Last, always trust ourselves and be confident.
B. Hobbies can bring us joy and help us forget about our troubles.
C. This way of thinking helps us see the good side in every situation.
D. When we offer a helping hand, we are spreading love and kindness.
E. When facing difficulties, staying positive can make a big difference.
16.
Life is like a journey full of both sunny and rainy days. 16. ______ Here are some useful methods for us.
First, never focus on the bad thoughts for too long. When something bad happens, don't be sad for long or think worse than it is. 17. ______ Second, though there may be moments when life seems empty and meaningless, we can always find a hobby to fill our heart. 18. ______ They are like lights in the dark, leading us out. What's more, helping others is also a great way to stay positive. 19. ______ The smiles and thanks we receive can warm our heart and show our value. 20. ______ By doing so, we can stay positive in the face of any difficulties and enjoy a meaningful and colorful life.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. Last, always trust ourselves and be confident.
B. Hobbies can bring us joy and help us forget about our troubles.
C. This way of thinking helps us see the good side in every situation.
D. When we offer a helping hand, we are spreading love and kindness.
E. When facing difficulties, staying positive can make a big difference.
16.
E
17. C
18. B
19. D
20. A
答案:
16. E 17. C 18. B 19. D 20. A
查看更多完整答案,请扫码查看