2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
C
① Nowadays, the problem of children’s obesity( 肥 胖 ) is becoming more and more serious( 严重的 ). In China, many children are putting on weight. In 2022, 7.7 percent of girls and 15.2 percent of boys were overweight( 超重的 ) or obese( 过胖的 ).
②Being too fat is really bad for children’s health. Overweight and obese children may get diseases like diabetes( 糖尿病 ) at a young age more easily. This can also lead to a higher chance of premature( 过早的 ) death.
③There are many reasons for children’s obesity. One main reason is their bad living habits. Many children eat a lot of junk food and drink high sugar drinks. They are also very lazy in doing sports. They often sit in front of the TV or play with their mobile phones for a long time without exercising outside. What’s more, too much homework leaves them less time to exercise.
④To solve this problem, we need to take some steps. Parents should plan a healthy diet for their children and encourage them to exercise more. Schools should also give students more time for outdoor activities. Children themselves should understand the importance of health and change their bad habits. In this way, we can help children stay away from obesity and keep healthy.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. 7.7%. B. 15.2%.
C. 22%. D. 22.9%.
(
A. Because they can’t find a good way.
B. Because they don’t have a good plan.
C. Because they have too much homework.
D. Because their parents don’t encourage them to do so.
(
A. Understand the importance of health.
B. Plan children’s diet well and encourage them to do sports.
C. Give children less housework.
D. Help children with their homework.
(
A. ①/②/③/④
B. ①/②③/④
C. ①②/③/④
D. ①/②/③④

(
A. By telling a story.
B. By comparing different things.
C. By giving personal opinions only.
D. By pointing out a problem, finding out reasons and giving advice.
① Nowadays, the problem of children’s obesity( 肥 胖 ) is becoming more and more serious( 严重的 ). In China, many children are putting on weight. In 2022, 7.7 percent of girls and 15.2 percent of boys were overweight( 超重的 ) or obese( 过胖的 ).
②Being too fat is really bad for children’s health. Overweight and obese children may get diseases like diabetes( 糖尿病 ) at a young age more easily. This can also lead to a higher chance of premature( 过早的 ) death.
③There are many reasons for children’s obesity. One main reason is their bad living habits. Many children eat a lot of junk food and drink high sugar drinks. They are also very lazy in doing sports. They often sit in front of the TV or play with their mobile phones for a long time without exercising outside. What’s more, too much homework leaves them less time to exercise.
④To solve this problem, we need to take some steps. Parents should plan a healthy diet for their children and encourage them to exercise more. Schools should also give students more time for outdoor activities. Children themselves should understand the importance of health and change their bad habits. In this way, we can help children stay away from obesity and keep healthy.
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)11. According to the passage, how many boys were overweight or obese in China in 2022?A. 7.7%. B. 15.2%.
C. 22%. D. 22.9%.
(
C
)12. Why do children have less time to exercise according to the passage?A. Because they can’t find a good way.
B. Because they don’t have a good plan.
C. Because they have too much homework.
D. Because their parents don’t encourage them to do so.
(
B
)13. What should parents do to help obese children?A. Understand the importance of health.
B. Plan children’s diet well and encourage them to do sports.
C. Give children less housework.
D. Help children with their homework.
(
A
)14. What is the structure of this passage?A. ①/②/③/④
B. ①/②③/④
C. ①②/③/④
D. ①/②/③④
(
D
)15. How does the writer develop this passage?A. By telling a story.
B. By comparing different things.
C. By giving personal opinions only.
D. By pointing out a problem, finding out reasons and giving advice.
答案:
11. B 由第一段第三句可知,2022 年中国有 15.2%的男孩超重或肥胖。
12. C 由第三段最后一句可知,作业太多导致孩子们的锻炼时间少。
13. B 由第四段第二句可知,父母应该为孩子们安排好饮食和鼓励孩子们多参加锻炼。
14. A 通读全文可知,文章围绕儿童肥胖问题展开,第一段介绍了现状,第二段介绍了危害,第三段介绍了原因,第四段提出了解决办法。
15. D 通读全文可知,文章首先指出儿童肥胖这一问题,接着分析了原因,最后提出了改进建议,故采用了指出问题、分析原因并提出解决方案的写作手法。
11. B 由第一段第三句可知,2022 年中国有 15.2%的男孩超重或肥胖。
12. C 由第三段最后一句可知,作业太多导致孩子们的锻炼时间少。
13. B 由第四段第二句可知,父母应该为孩子们安排好饮食和鼓励孩子们多参加锻炼。
14. A 通读全文可知,文章围绕儿童肥胖问题展开,第一段介绍了现状,第二段介绍了危害,第三段介绍了原因,第四段提出了解决办法。
15. D 通读全文可知,文章首先指出儿童肥胖这一问题,接着分析了原因,最后提出了改进建议,故采用了指出问题、分析原因并提出解决方案的写作手法。
查看更多完整答案,请扫码查看