2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版》

B
Did you hear of leaf painting? It is an ancient and amazing art form in China, with a history of over 2,000 years. It is a magical combination( 结合 ) of nature and creativity, turning ordinary( 普通的 ) leaves into works of art.
Making leaf painting is complex( 复杂的 ). First, artists have to choose fine leaves carefully from mountains in Yunnan. Then, it takes them more than 60 steps to make the leaf painting, like cutting, drying and so on. It takes about two to three months to finish all these steps.
Ding Li, a leaf-painting artist from Hubei, is a great example. He started to learn leaf painting at the age of thirteen. After many years of learning and practice, he opened his own studio( 工作室 ) in his hometown.
During the Qingming Festival, Ding Li painted the famous Qingming Shanghe Tu ( Along the River During the Qingming Festival ) on ten leaves. He spent more than a year on this work. His leaf paintings are popular around the world now.
Leaf painting will keep shining with the efforts of artists like Ding Li.
根据材料内容选择最佳答案。
(
C
)6. How does the writer start the passage?
A. By telling a story.
B. By giving an example.
C. By asking a question.
D. By comparing different art forms.
(
D
)7. What does the underlined word “them” refer to?
A. The leaves.
B. The mountains.
C. The paintings.
D. The artists.
(
B
)8. How old was Ding Li when he began learning leaf painting?
A. 1 year old.
B. 13 years old.
C. 20 years old.
D. 60 years old.
(
C
)9. Where is Ding Li’s studio?
A. In Hebei. B. In Yunnan.
C. In Hubei. D. In Japan.
(
A
)10. Which of the following can be the best title of the text?
A. An Ancient and Amazing Art
B. Ding Li and His Job
C. How to Make Leaf Paintings
D. Why People Like Leaf Paintings
答案:
6. C 由第一段第一句可知,作者通过问问题开始这篇文章。
7. D 由第二段第二句和第三句句意可知,them 指代上一句的 artists。
8. B 由第三段第二句可知,丁力 13 岁开始学习叶画。
9. C 由第三段第一句和最后一句可知,丁力是湖北人,他在家乡开了工作室,故他的工作室在湖北。
10. A 通读全文可知,文章主要介绍了叶画这种有着 2,000 多年历史的古老而神奇的中国艺术形式,包括其制作过程、代表艺术家丁力以及他的作品等。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭