2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
二、根据短文完成思维导图。
Different Jobs
Different people like doing different jobs. For example, Jia Ling is an active girl. She wants to be an actress. Ma Long likes playing basketball, so he wants to be a basketball player. And Chen Jie wants to work as a news reporter because he likes following the news.
| Topic: | Main idea: |
| 1.
Detail: 3.
Detail: 4.
Detail: 5.
Different Jobs
Different people like doing different jobs. For example, Jia Ling is an active girl. She wants to be an actress. Ma Long likes playing basketball, so he wants to be a basketball player. And Chen Jie wants to work as a news reporter because he likes following the news.
| Topic: | Main idea: |
| 1.
Different Jobs
| 2. Different people like doing different jobs.
|Detail: 3.
Jia Ling wants to be an actress.
Detail: 4.
Ma Long wants to be a basketball player.
Detail: 5.
Chen Jie wants to work as a news reporter.
答案:
1. Different Jobs 2. Different people like doing different jobs. 3. Jia Ling wants to be an actress. 4. Ma Long wants to be a basketball player. 5. Chen Jie wants to work as a news reporter.
三、阅读理解。
阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
①Everyone has his or her own dream job. As for me, my dream job is a guide for foreign tourists(外国游客). Here are my reasons.
②First, I'm kind and outgoing. I like meeting different people and talking with them. And I like traveling, too. Being a guide, I can show tourists around different beautiful places in China, and tell them about the excellent culture and the long history of our country.
③Second, I'm friendly and like making new friends. If I work as a tour guide, I can make a lot of friends around the world. It sounds great. Maybe some day my foreign friends will invite (邀请) me to visit their countries. It will be much fun.
④ What's more, I'm good at singing English songs. I can sing for foreign tourists and make their trips more wonderful.
⑤Now, I am still a student. I'll study hard for my dream. I'm sure I will be a good guide in the future.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. By telling his story.
B. By giving numbers.
C. By asking a question.
D. By giving an example.
(
A. Friendly and active.
B. Kind and smart.
C. Quiet and lovely.
D. Strong and healthy.
(
①He likes traveling.
②He is a student.
③He is good at singing.
④He will visit foreign countries someday.
A. ①②③
B. ②③④
C. ①②④
D. ①③④
(
A. What my dream job is.
B. How to be a guide.
C. Why I want to be a guide.
D. Where I'll work in the future.
(

阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
①Everyone has his or her own dream job. As for me, my dream job is a guide for foreign tourists(外国游客). Here are my reasons.
②First, I'm kind and outgoing. I like meeting different people and talking with them. And I like traveling, too. Being a guide, I can show tourists around different beautiful places in China, and tell them about the excellent culture and the long history of our country.
③Second, I'm friendly and like making new friends. If I work as a tour guide, I can make a lot of friends around the world. It sounds great. Maybe some day my foreign friends will invite (邀请) me to visit their countries. It will be much fun.
④ What's more, I'm good at singing English songs. I can sing for foreign tourists and make their trips more wonderful.
⑤Now, I am still a student. I'll study hard for my dream. I'm sure I will be a good guide in the future.
根据材料内容选择最佳答案。
(
D
)1. How does the writer introduce the topic at the beginning of the text?A. By telling his story.
B. By giving numbers.
C. By asking a question.
D. By giving an example.
(
A
)2. What does the underlined word "outgoing" mean in Paragraph 2?A. Friendly and active.
B. Kind and smart.
C. Quiet and lovely.
D. Strong and healthy.
(
A
)3. What can we know about the writer according to the text?①He likes traveling.
②He is a student.
③He is good at singing.
④He will visit foreign countries someday.
A. ①②③
B. ②③④
C. ①②④
D. ①③④
(
C
)4. What is the main idea of the text?A. What my dream job is.
B. How to be a guide.
C. Why I want to be a guide.
D. Where I'll work in the future.
(
A
)5. What is the right structure of the text?
答案:
1. D 由第一段第二句可知,作者直接陈述自己的梦想职业:成为一名为外国游客服务的导游。故作者在文章的开头以自己为例介绍了文章的主题。 2. A 由第二段第二句可知,作者喜欢遇见不同的人并和他们交谈,可推知作者性格外向。故A项符合语境。 3. A 由第二段第三句、第四段第一句和第五段第一句可知,作者喜欢旅游,擅长唱歌,还是个学生。文章中并没有提到作者将来要去外国参观。故A项符合文章细节。 4. C 由第一段最后一句可知,本文主要讲述作者选择导游作为梦想职业的原因。故C项符合文章主旨大意。 5. A 分析文章结构可知,第一段作者提出自己的梦想职业是导游;第二、三、四段列举原因;第五段总结了如何实现自己的梦想。文章整体为“总—分—总”结构。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看