2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
C
①Music is important to our life. Music has magic. It can lead you into a magic world.
②What does music do to your mood (心情)? Different kinds of music bring you different feelings. For example, rock music makes you excited while classical music makes you relaxed. And light music can make you feel warm because it might help you think of wonderful things.
③▲ It's hard to imagine (想象) a world without music. People often play music to celebrate birthdays, festivals and so on. Playing music in a group of people can help you get closer to them.
④How to get music in your life? It's easy. You can just turn on the radio and listen to different kinds of music for fun. You can also try to create your own songs.
⑤How to start a musical journey? When you want to relax, start a musical journey. First, find a quiet place and play your favorite music. Next, sit on a chair or in a sofa. And then close your eyes and let music paint pictures in your mind.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
A. Why is music important?
B. What's your favorite music?
C. Where does music come from?
D. How to play a piece of music?
(
A. Something you can use to create music.
B. Something you can use to send music.
C. Something you can use to keep music.
D. Something you can use to enjoy music.
(
A. To show his writing skills.
B. To ask readers to answer them.
C. To make readers interested in reading these paragraphs.
D. To make the passage difficult to read.
(

A.
```
①
/ | \ \
② ③ ④ ⑤
```
B.
```
① ② ③ ④
\ \ \ \
⑤
```
C.
```
①
/ | \
② ③ ④
\ \ \
⑤
```
D.
```
①
/
②
/ | \
③ ④ ⑤
```
①Music is important to our life. Music has magic. It can lead you into a magic world.
②What does music do to your mood (心情)? Different kinds of music bring you different feelings. For example, rock music makes you excited while classical music makes you relaxed. And light music can make you feel warm because it might help you think of wonderful things.
③▲ It's hard to imagine (想象) a world without music. People often play music to celebrate birthdays, festivals and so on. Playing music in a group of people can help you get closer to them.
④How to get music in your life? It's easy. You can just turn on the radio and listen to different kinds of music for fun. You can also try to create your own songs.
⑤How to start a musical journey? When you want to relax, start a musical journey. First, find a quiet place and play your favorite music. Next, sit on a chair or in a sofa. And then close your eyes and let music paint pictures in your mind.
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)11. How many kinds of music are mentioned in Paragraph 2?A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
A
)12. Which of the following sentences can be put in ▲?A. Why is music important?
B. What's your favorite music?
C. Where does music come from?
D. How to play a piece of music?
(
D
)13. What does the the underlined word “radio” mean in Paragraph 4?A. Something you can use to create music.
B. Something you can use to send music.
C. Something you can use to keep music.
D. Something you can use to enjoy music.
(
C
)14. Why does the writer use a question sentence at the beginning of Paragraph 2 to Paragraph 5?A. To show his writing skills.
B. To ask readers to answer them.
C. To make readers interested in reading these paragraphs.
D. To make the passage difficult to read.
(
A
)15. What is the right structure of the passage?A.
```
①
/ | \ \
② ③ ④ ⑤
```
B.
```
① ② ③ ④
\ \ \ \
⑤
```
C.
```
①
/ | \
② ③ ④
\ \ \
⑤
```
D.
```
①
/
②
/ | \
③ ④ ⑤
```
答案:
11. B 由第二段可知,本段共提到了rock music、classical music和light music三种音乐类型。
12. A 本段主要介绍人们用音乐庆祝节日,音乐能拉近人与人的距离。故推断本段的主旨大意为“音乐的作用或音乐的重要性”,A项符合描述。
13. D 由句意“你只需要打开radio,然后就能开心地听不同的音乐”可推断,radio是一种可以用来播放音乐、欣赏音乐的东西。D项符合描述。
14. C 作者在第二至第五段的开头都用了一个疑问句,使文章层次清晰,同时也能引起读者的阅读兴趣。故C项表述合理。
15. A 通读全文,可以看出:文章第一段总领全文,介绍音乐对人的生活的重要性;第二、三、四、五段作者分别从四个方面来证明自己的观点。故该篇文章为“总—分”结构。故选A。
11. B 由第二段可知,本段共提到了rock music、classical music和light music三种音乐类型。
12. A 本段主要介绍人们用音乐庆祝节日,音乐能拉近人与人的距离。故推断本段的主旨大意为“音乐的作用或音乐的重要性”,A项符合描述。
13. D 由句意“你只需要打开radio,然后就能开心地听不同的音乐”可推断,radio是一种可以用来播放音乐、欣赏音乐的东西。D项符合描述。
14. C 作者在第二至第五段的开头都用了一个疑问句,使文章层次清晰,同时也能引起读者的阅读兴趣。故C项表述合理。
15. A 通读全文,可以看出:文章第一段总领全文,介绍音乐对人的生活的重要性;第二、三、四、五段作者分别从四个方面来证明自己的观点。故该篇文章为“总—分”结构。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看