2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版》

B
There is an old saying in Xunpu, Fujian Province: “Put flowers in your hair in this life, and you’ll also be pretty in the afterlife.” People call it zanhua—a kind of headdress (头饰) in Xunpu.
As a child, Huang Rongbing watched his mother comb (梳) her long and thick hair. She often made a bun at the back of her head. And then, she put colorful flowers into her hair.
Huang now has a salon (美发店). There, tourists can get a hairstyle in the Xunpu tradition. They can also take photos there. More and more tourists visit Xunpu. It makes Huang happy because it keeps his salon busy. ▲
Linda, a French girl, is one of Huang’s customers. After trying zanhua, she brought it to Paris last year. She dressed in traditional Chinese clothes with a zanhua in her hair. Under the Eiffel Tower (埃菲尔铁塔), she took photos and videos of herself.
Huang said the women of Xunpu were hard - working and brave. “When they put a zanhua on their heads, they show their wish to be happy. The flowers are a symbol of hope,” he said.
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)6. How does the writer start the text?
A. By asking a question.
B. By giving a saying.
C. By telling his experience.
D. By showing an opinion.
(
A
)7. What may “a bun” mean?
A. A kind of hairstyle.
B. A kind of headdress.
C. A kind of art form.
D. A kind of daily tool.
(
D
)8. Which sentence can be put in ▲?
A. He makes lots of zanhua for the tourists.
B. He begins to introduce zanhua to the tourists.
C. However, most tourists don’t know anything about zanhua.
D. Besides, it also helps share the history and culture of zanhua.
(
C
)9. What can we learn from Paragraph 4?
A. Zanhua is a traditional Chinese art form.
B. Zanhua makes people’s life more colorful.
C. Zanhua is liked by people in different countries.
D. Zanhua is becoming popular in Huang’s hometown.
(
A
)10. What’s the best title for the passage?
A. Colorful Flowers Bring Hopeful Life
B. Hardworking People Lead a Happy Life
C. A Famous Place, a Special Flower
D. A Traditional Art, a National Wish
答案: 6. B 由文章第一句可知,作者是通过引用谚语展开文章。
7. A 联系上下文可知,黄荣兵小时候看到妈妈梳头,经常在头后面做一个“bun”,然后在头发中插一些彩色的花。由此判断“bun”指的是“一种发型”。
8. D 联系上文可知,越来越多的游客来到浔浦,这使黄很高兴。高兴的原因是:一方面美发店的生意很忙;另一方面这让他能和更多的人分享簪花背后的历史和文化。
9. C 第四段以一个法国女孩为例,说明簪花在不同国家也受到人们的喜爱。
10. A 本文介绍了福建浔浦的簪花艺术。由最后一段可知,文章旨在说明美丽的花朵带给人们对美好生活的希望。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭