2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版》

二、根据短文完成思维导图。
Most Chinese characters (汉字) usually have good meanings, and some of them are especially loved by Chinese people. Here are three examples.
“Fu” (福) means happiness and good luck. The upside - down “Fu” means good luck is here.
“Shou” (寿) means long life. It also means age and birthday.
“Cai” (财) means wealth and money. Chinese people often say “gongxifacai” to their friends. It means “Wish you great fortune (财富).”
| “Fu” | “Shou” |
| · It means 1.
happiness and good luck
.
· The upside - down “Fu” means 2.
good luck is here
. | · 3.
It means long life.
.
· 4.
It also means age and birthday.
. |
| | Good meanings of Chinese characters |
| “Cai” | |
| · 5.
It means wealth and money.
.
· 6.
"Gongxifacai" means "Wish you great fortune."
. | |
答案: 1. happiness and good luck 2. good luck is here
3. It means long life. 4. It also means age and birthday.
5. It means wealth and money. 6. "Gongxifacai" means "Wish you great fortune."
三、阅读理解。
阅读下面的语言材料,然后按文后要求做题。
*The Awakening Age* (《觉醒年代》) is one of the most meaningful and interesting TV dramas. It shows the history from the New Culture Movement (新文化运动) to the founding of the Communist Party of China (中国共产党成立).
In order to wake people up to the problems, many students gave speeches in the streets. They tried their best to fight for a better world. Also, they spread ideas of democracy (民主) and science no matter what troubles they would get into. You will feel excited while watching the drama.
Among all the characters (人物), I *admire* Chen Yannian the most. He gave great help to the growth of the CPC. His life was short and he only lived to the age of 29. But his spirit will always live in people’s hearts. The drama encourages me to face difficulties in a brave and positive (积极的) way.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A
)1. What form of art does *The Awakening Age* belong to?
A. Drama.
B. Painting.
C. Dancing.
D. Film.
(
D
)2. What is *The Awakening Age* about?
A. Literature.
B. Education.
C. Sports.
D. History.
(
C
)3. How does the writer develop Paragraph 2?
A. By asking questions about *The Awakening Age*.
B. By listing numbers in *The Awakening Age*.
C. By showing what *The Awakening Age* is about.
D. By telling readers why he likes *The Awakening Age*.
(
B
)4. What does the underlined word “admire” mean in Chinese?
A. 思念
B. 敬佩
C. 怀疑
D. 嫉妒
(
D
)5. Why does the writer write this passage?
A. To show his love for the CPC.
B. To encourage readers to learn from heroes.
C. To ask readers to watch *The Awakening Age*.
D. To introduce *The Awakening Age* to readers.
答案: 1. A 由第一段第一句可知,《觉醒年代》是一部电视剧。
2. D 由第一段第二句可知,这部剧是关于从新文化运动到中国共产党成立的这段历史的。
3. C 文章第二段主要介绍了《觉醒年代》这部电视剧的内容。
4. B 由下文可知,陈延年对中国共产党的成长给予了巨大的帮助。作者十分敬佩他。
5. D 通读全文可知,作者写这篇文章的主要目的是向读者介绍《觉醒年代》这部电视剧。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭