2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语同步练习册八年级上册仁爱版河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第138页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
B
"China and Nepal (尼泊尔) announced (声明) that the new height of Mount Qomolangma was 8,848.86 meters," according to a report of People's Daily in December 2020.
Mount Qomolangma lies in the Himalayas, on the border (边界) of China and Nepal. It's the highest mountain in the world and the height is growing all the time. As the two places keep moving slowly toward each other, the mountain is growing each year.
Mount Qomolangma is popular with mountain-climbing lovers. Reaching the top of the mountain is a goal for lots of climbers. Climbers can meet four seasons when they climb the mountain. At the foot of the mountain, it's spring all year round. However, snow covers the top of the mountain all year round. On the way to the top, climbers may experience hot sun, strong wind, heavy rain and snow.
Mount Qomolangma is the highest mountain in the world, so it's the most dangerous and the hardest mountain to climb. But danger and difficulties cannot stop those climbers from climbing this amazing mountain, because as the saying goes, the best view comes from the hardest climb.
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. By telling a story.
B. By giving a saying.
C. By showing a piece of news.
D. By asking a question.
(
A. Because it is in the Himalayas.
B. Because it snows all year round on the top.
C. Because the climbers bring earth to the mountain.
D. Because the lands of China and Nepal keep moving toward each other.
(
A. It's winter.
B. It's autumn.
C. It's summer.
D. It's spring.
(
A. It is difficult and dangerous to climb Mount Qomolangma.
B. Mount Qomolangma is so amazing that climbers want to climb it.
C. Mount Qomolangma is higher than other mountains in the world.
D. Only on the top of Mount Qomolangma can we see the best view.
(
A. The New Height of Mount Qomolangma
B. The Experience of Climbing Mount Qomolangma
C. The World's Highest Mountain
D. The Changing Climate on Mount Qomolangma
"China and Nepal (尼泊尔) announced (声明) that the new height of Mount Qomolangma was 8,848.86 meters," according to a report of People's Daily in December 2020.
Mount Qomolangma lies in the Himalayas, on the border (边界) of China and Nepal. It's the highest mountain in the world and the height is growing all the time. As the two places keep moving slowly toward each other, the mountain is growing each year.
Mount Qomolangma is popular with mountain-climbing lovers. Reaching the top of the mountain is a goal for lots of climbers. Climbers can meet four seasons when they climb the mountain. At the foot of the mountain, it's spring all year round. However, snow covers the top of the mountain all year round. On the way to the top, climbers may experience hot sun, strong wind, heavy rain and snow.
Mount Qomolangma is the highest mountain in the world, so it's the most dangerous and the hardest mountain to climb. But danger and difficulties cannot stop those climbers from climbing this amazing mountain, because as the saying goes, the best view comes from the hardest climb.
根据材料内容选择最佳答案。
(
C
)6. How does the writer start the text?A. By telling a story.
B. By giving a saying.
C. By showing a piece of news.
D. By asking a question.
(
D
)7. Why is Mount Qomolangma growing all the time?A. Because it is in the Himalayas.
B. Because it snows all year round on the top.
C. Because the climbers bring earth to the mountain.
D. Because the lands of China and Nepal keep moving toward each other.
(
D
)8. Which season is it at the foot of the mountain all year round?A. It's winter.
B. It's autumn.
C. It's summer.
D. It's spring.
(
B
)9. What does the writer want to tell us in the last paragraph?A. It is difficult and dangerous to climb Mount Qomolangma.
B. Mount Qomolangma is so amazing that climbers want to climb it.
C. Mount Qomolangma is higher than other mountains in the world.
D. Only on the top of Mount Qomolangma can we see the best view.
(
C
)10. What's the best title for the text?A. The New Height of Mount Qomolangma
B. The Experience of Climbing Mount Qomolangma
C. The World's Highest Mountain
D. The Changing Climate on Mount Qomolangma
答案:
6. C 由第一段中 “… according to a report of People's Daily in December 2020.” 可知,这是一则《人民日报》的报道,故作者是通过展示一则新闻引入文章。
7. D 由第二段可知,珠穆朗玛峰位于中国和尼泊尔的交界处,该处的两大板块在慢慢挤压,造成珠穆朗玛峰的高度每年都在增加。
8. D 由第三段第四句可知,珠穆朗玛峰山脚常年都是春天。
9. B
10. C 通读全文可知,文章引用珠穆朗玛峰高度的新闻报道,介绍了珠穆朗玛峰高度的变化原因、山脚到山顶的季节变化,以及危险也阻止不了人们攀登珠穆朗玛峰的想法。只有 C 选项内容完整,适合作为本文标题。
6. C 由第一段中 “… according to a report of People's Daily in December 2020.” 可知,这是一则《人民日报》的报道,故作者是通过展示一则新闻引入文章。
7. D 由第二段可知,珠穆朗玛峰位于中国和尼泊尔的交界处,该处的两大板块在慢慢挤压,造成珠穆朗玛峰的高度每年都在增加。
8. D 由第三段第四句可知,珠穆朗玛峰山脚常年都是春天。
9. B
10. C 通读全文可知,文章引用珠穆朗玛峰高度的新闻报道,介绍了珠穆朗玛峰高度的变化原因、山脚到山顶的季节变化,以及危险也阻止不了人们攀登珠穆朗玛峰的想法。只有 C 选项内容完整,适合作为本文标题。
查看更多完整答案,请扫码查看